FOTO/ Izvršena kriminalistička obrada nad uhapšenim

SIPA u akciji 'Smart': U Sarajevu oduzeti droga i oružje

Hronika20.07.18, 13:31h

SIPA u akciji 'Smart': U Sarajevu oduzeti droga i oružje
Privremeno oduzeti predmeti će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su jučer pod nadzorom Tužilaštva BiH, realizovali akciju kodnog naziva “Smart” u kojoj su dvije osobe lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivčno djelo iz člana 195. stava 2. „Neovlašteni promet opojnim drogama“ Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

 

Prilikom realizacije navedene akcije polcijski službenici SIPA-e su po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, izvršili pretres stambenih objekata i pratećih prostorija, motornih vozila i lica na tri lokacije na području grada Sarajeva.

 

droga

 

Tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto oko 4,3 kg grumenasto-kristalne materije, koja ima morfološke karakteristike opojne droge „metamfetamin“ (speed), 280 komada tableta, koje svojim izgledom asocira na opojnu drogu „amfetamin“ (extasy), digitalna vaga, dvije automatske puške sa pripadajućim okvirom i 123 komada metaka cal. 7,62 mm. i jedan mobilni telefon.

 

Privremeno oduzeti predmeti će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku. Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada nad licima lišenim slobode, koja su u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook