slobodan vasković nakon naredbe okružnog javnog tužilaštva

Da li je David Dragičević gurnut sa strme obale ili je pao bježeći pred nasilnicima?! Svejedno - ubijen je!

Hronika04.07.18, 14:54h

Da li je David Dragičević gurnut sa strme obale ili je pao bježeći pred nasilnicima?! Svejedno - ubijen je!
Na svom blogu oglasio se Slobodan Vasković koji je poručio da je sve što je Lukač danas rekao, on sam najavio još 25. aprila u tekstu “Karanovo lažiranje Karana”

 

 

Nakon što je danas prezentovana naredba Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka za provođenje istrage protiv nepoznate osobe zbog nesretnog slučaja stradanja Davida Dragičevića, ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač ustvrdio je da ona ruši sve konstrukcije koje su napravljene u vezi sa smrću ovog mladića.
 

U toj je naredbi, kako je istakao Lukač, navedeno da je David Dragičević na još uvijek nepoznat način završio u nabujaloj rijeci Crkveni u kojoj se utopio. Međutim, u njoj je tačno opisan i način i vrijeme stradanja Dragičevića.

 

- U naredbi decidno piše da je 13. marta oko 04.00 sati u ulici Velibora Janjetovića Janje broj 27, u neposrednoj blizini kuće, došlo do određenih verbalnih ili nekih drugih dešavanja, koja su predmet istrage na osnovu ovu naredbe. Dragičević je bježao od izvršilaca, pao niz strmu obalu u nabujalu rijeku Crkvenu ili su ga izvršioci s te iste obale gurnuli u Crkvenu. U kratkom vremenskom periodu nakon dospjeća u vodu kod oštećenog je nastupila smrt usljed utopljena u vodi. Leš je pronađen 24. marta u Crkveni - citirao je Lukač detalje iz tužilačke naredbe.


Tim povodom na svom blogu oglasio se Slobodan Vasković koji je poručio da je sve što je Lukač danas rekao, on sam najavio još 25. aprila u tekstu “Karanovo lažiranje Karana”.


"Čitajući Lukačevu izjavu ja čitam svoj stari tekst. I vrlo bitan detalj: Ja sam i tada tvrdio da je David Dragičević ubijen, a Dragan Lukač je i tada, pa sve do prije dva dana, tvrdio da "nema elemenata krivičnog djela u načinu smrti Davida Dragičevića", piše Vasković.


Navodeći ponovo da je ključ čitavog slučaja bilo utvrđivanje tačnog vremena smrti i javno objavljivanje ove informacije, a dvije obdukcije su pokazale različito vrijeme, Vasković u nastavku svog teksta pojašnjava zašto je čitavo vrijeme bio siguran da se radi o ubustvu mladića.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook