PRVA JAVNA TRIBINA KANDIDATA SDA ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Šefik Džaferović u rodnim Zavidovićima: Životni put posvetio sam borbi za domovinu, a uz rahmetli Aliju Izetbegovića...

Front30.06.18, 11:08h

Šefik Džaferović u rodnim Zavidovićima: Životni put posvetio sam borbi za domovinu, a uz rahmetli Aliju Izetbegovića...
Džaferović je na kraju poručio da neće iznevjeriti svoje sugrađane, a da će Bosna i Hercegovina uskoro biti članica Europske unije i NATO-a

 


Kandidat Stranke demokratske akcije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović u rodnim Zavidovićima održao je prvu tribinu. 


Tribina je počela biografskim filmom, a u razgovoru s voditeljem tribine govorio je o svojoj kandidaturi za člana Predsjedništva, trenutnom stanju u SDA, odlasku mladih iz BiH, njegovom ratnom i poratnom putu, ali se osvrnuo i na njegovu “životnu edukaciju” uz rahmetli Aliju Izetbegovića, saopćeno je iz SDA. 


U toku tribine emitirana su i dva filma Agende SDA, u kojima se konkretno govori o ciljevima SDA u sljedećih osam godina, razvoju infrastrukture, boljem sistemu obrazovanja, zdravstvenoj reformi, povećanju prosječne plate na preko 1400 KM, a što će omogućiti penzionerima minimalnu penziju od preko 650 KM, prenosi Hayat.ba.


Džaferović ističe da je životni put posvetio borbi za domovinu na kojem je, kaže, imao podršku svoje porodice. 


Od svojih sugrađana dobio je neupitnu podršku i uvjereni su da će on biti budući član Predsjedništva BiH. 


Džaferović je na kraju poručio da neće iznevjeriti svoje sugrađane, a da će Bosna i Hercegovina uskoro biti članica Europske unije i NATO-a.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook