VIDEO/ Sjednica Općinskog vijeća

Komedija na Ilidži: Tinjak poklonio krampu i lopatu Memiću, on mu obećao vožnju 'makar u terezini'

Front23.06.18, 11:29h

Komedija na Ilidži: Tinjak poklonio krampu i lopatu Memiću, on mu obećao vožnju 'makar u terezini'
Tinjak je podsjetio načelnika na obećanje dato javnosti da će pruga biti napravljena do jeseni ove godine, makar radnim akcijama, ili "kad bi se s kozom oralo", te pitao "kada će građani Ilidže dobiti pozive za radne akcije, kako bi mogli planirati svoje godišnje odmore"

 

Na prekjučerašnjoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža zabilježena je zanimljiva rasprava između vijećnika Demokratske fronte u OV Ilidža Nedžada Tinjka i općinskog načelnika Senaida Memića, a vezano za izgradnju tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica.

 

Tinjak je, naime, poklonio krampu i lopatu načelniku Općine Senaidu Memiću i predsjedavajućem Općinskog vijeća Muhamedu Omeroviću. Kako je kazao, poklon je podsjetnik na načelnikovo obećanje izgradnje tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica.

 

Tinjak je podsjetio načelnika na obećanje dato javnosti da će pruga biti napravljena do jeseni ove godine, makar radnim akcijama, ili "kad bi se s kozom oralo", te pitao "kada će građani Ilidže dobiti pozive za radne akcije, kako bi mogli planirati svoje godišnje odmore".

 

- Kako, nažalost, nisam mogao obezbijediti maketu koze, kao podsjetnik na dato obećanje da će načelnik do jeseni iduće godine prugu napraviti kad bi se kozom oralo, obezbijedili smo načelniku Memiću i predsjedavajućem Općinskog vijeća, kolegi Omeroviću, maketu krampe i lopate, kao podsjetnik na dato obećanje, da je građevinska sezona već odavno počela i da radne akcije mogu početi - kazao je Tinjak.

 

Načelnik Memić kazao je vijećniku Tinjku da je spomenutu lopatu "trebao sebi s ostaviti, s obzirom na to da je on bio protiv plana da se pravi pruga".

 

- Ovo "kad bi se s kozom oralo" - zna se da je koza slaba životinja i da ne može vući plug, a onda naš narod kaže kad nešto ne može, kad nazor ide da se "s kozom ore". A ovo što ste vi vijećniče pričali se zove "zadrobit' pa bez hljeba" - kazao je u svom prepoznatljivom maniru Memić.

 

Dodao je da "pošto je ovo lohotna lopata i lohotna krampa", da će on vijećniku Tinjku pokloniti "pravu lopatu".

 

- Pa bujrum sa mnom dođite pa radite, jer ja s lopatom znam raditi, kao i sa olovkom - rekao je Memić.

 

Memić je podsjetio da Općinsko vijeće postoji da bi se za svaki građevinski posao dobila građevinska dozvola, a građevinsku dozvolu za ulicu koja se prema Hrasnici gradi pet godina ne mogu da dobiju.

 

- Zato što se propisuju određene stvari, zato što je dole granica sa vodozaštitnom zonom i što je vodozaštitna zona tamo gdje zatreba gradu, tamo gdje oni kažu, a ne tamo gdje je nacrtano. Pa je jedan dan po ministru Vrelo Bosne zona stanovanja, a jedan dan je prva i zaštićena zona - kazao je Memić.

 

Memić je kazao i da je prije pet-šest dana objavljen javni poziv za izradu projekta pruge prema Hrasnici.

 

- Računamo za mjesec-dva dana da će se projekat napraviti. Imamo obezbijeđen novac, negdje između sedam i osam miliona. Imamo obezbijeđena obećanja banaka i drugih institucija da će učestvovati u razlici do 20 miliona i vjerujte da se borimo neće li pruga krenuti, a mislim da nije fer prema meni da se tako ponašate. Pruga će biti, prugu radi načelnik Senaid Memić i nadam se u ove dvije godine dok sam još ovdje, a nadam se najkasnije do proljeća da ću te makar u terezini ( šinsko vozilo, auto na šinama, op. a.) provozati - rekao je Memić.

 

 

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

***************************

Gledajte bonus video!

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook