Podrška kandidaturi Senada Šepića

Nezavisni blok i Narod i pravda potpisali sporazum o saradnji: Konaković - 'Mi nismo kao SDA, SDP, SBB i drugi koji...'

Front20.06.18, 15:17h

Nezavisni blok i Narod i pravda potpisali sporazum o saradnji: Konaković - 'Mi nismo kao SDA, SDP, SBB i drugi koji...'
Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić je izjavio: ''Građani su siti i ovih sa desne i onih sa lijeve strane političkog spektra

 

Dva nova politička projekta u Bosni i Hercegovini, Nezavisni blok i Narod i pravda, potpisali su danas zajedničku izjavu/sporazum o saradnji i podršci na Opštim izborima 2018. godine. Sporazumom je iskazana i podrška kandidaturi Senada Šepića za člana Predsjedništva BiH. Stranke potpisnice su na temelju pozitivnih bosanskohercegovačkih i evropskih vrijednosti opredijeljene za izgradnju moderne države BiH i njenih efikasnih institucija, za novu ekonomsku politiku – društvo sposobnih a ne podobnih, poštivanje pravne države i sa nultom tolerancijom borba protiv korupcije, te insistiranje na Zakon o porijeklu imovine za nosioce javnih funkcija, kao i sprovedba reforme obrazovanja i usklađenost upisnih politika sa potrebama tržišta…

 

''Mi nismo kao SDA, SDP, SBB, niti druge stranke koje izmjenama zakona žele da amnestiraju svoje kriminalce. Ovo je nova priča i posebno značajnim smatram insistiranje na zakonima koji će lopove i kriminalne hobotnice smjestiti u zatvor, te insistiranje na etičkom kodeksu, koji je sastavni dio ovog sporazuma, i koji treba da vrati građanima nadu i povjerenje u politiku. Od ponuđenih kandidata za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić je daleko najbolji. Upravo on može sprovesti novu politiku i vjerujem da ćemo zajedno sa Nezavisnim blokom i drugim strankama koje će nam se pridružiti biti u prilici kreirati zdravije odnose u našem društvu i državi'', izjavio je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Dino Konaković.

 

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić je izjavio: ''Građani su siti i ovih sa desne i onih sa lijeve strane političkog spektra. Evo to smo i jučer mogli vidjeti u Parlamentu FBiH kada je trebalo izglasati izmjene Krivičnog zakona FBiH, a koje štite izabrane dužnosnike – kada je zaštita privilegija i kriminala u pitanju, tu se lako slože. Mi gradimo srednji politički put, širokog političkog centra i okrenuti smo saradnji političkim opcijama koje imaju jasnu viziju drugačije Bosne i Hercegovine, u kojoj vlada pravna država i u kojoj smo svi jednaki pred zakonom, ali imamo i jednake šanse za zaposlenje i boljim životom, te stoga Narod i pravda je itekako kompatibilna sa našim ciljevima i planovima koje ćemo zajedno realizirati nakon izbora''.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!