Postali dio velike poslovne porodice

Detalji ulaska grupacije Virgin na bh. tržište: Britanski milijarder kupio tuzlansku firmu, najavljena nova ulaganja

Biznis Klub12.06.18, 11:55h

Detalji ulaska grupacije Virgin na bh. tržište: Britanski milijarder kupio tuzlansku firmu, najavljena nova ulaganja
Njihov glavni klijent sa kojim su gradili i saradnički odnos godinama je bila upravo kompanija Virgin Pulse. Nakon dugogodišnje saradnje, koja je bila veoma uspješna, Virgin Pulse je odlučio preuzeti tuzlansku firmu

 

Vijest da je  britanski milijarder Richard Branson osnovao firmu u Bosni i Hercegovini, odjeknula je u domaćoj javnosti.

 

U BiH je počela djelovati firma Virgin Pulse d.o.o. koja je dio velike Bransonove grupacije Virgin.

 

U međuvremenu, BiznisInfo otkriva nove detalje ove priče koja je zainteresovala bh. javnost. Naime, Branson je preuzeo tuzlansku firmu “Piksel Interactive” koja zapošljava oko 100 mladih i obrazovanih ljudi. Ovu informaciju potvrdio je i Mirza Salkić, generalni menadžer firme Virgin Pulse d.o.o. Tuzla.

 

On je rekao i da sada planiraju nova ulaganja, te da priremaju novi prostor jer su ovaj prerasli.

 

Iza svega, dakle, stoje znanje i pamet mladih ljudi iz Tuzle. Firma “Piksel Interactive” osnovana 2013. godine.

 

Njihov glavni klijent sa kojim su gradili i saradnički odnos godinama je bila upravo kompanija Virgin Pulse. Nakon dugogodišnje saradnje, koja je bila veoma uspješna, Virgin Pulse je odlučio preuzeti tuzlansku firmu.

 

Ovo je velika stvar za Tuzlu, a naročito je važno što se mladim stručnjacima otvara mogućnost da iz svoje zemlje rade za veliku svjetsku korporaciju.

 

Bogatstvo Richarda Bransona procjenjuje se na oko 5,7 milijardi dolara. Njegova Virgin grupa upravlja sa čak 400 kompanija.

 

 

(BiznisInfo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

********************

Pogledajte bonus video!

 

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!