Oštećena jedna zgrada

Eksplozija u Vogošći uznemirila građane: Policija utvrđuje šta se desilo

Hronika12.06.18, 08:54h

Eksplozija u Vogošći uznemirila građane: Policija utvrđuje šta se desilo
U posljednje vrijeme se u Vogošći češće bilježe incidenti pa je tako nedavno i zapaljen automobil u ulici Skendera Kulenovića na broju 61. U ovom naselju je gorio automobil "rekson", a vatra se proširila i na "passat" parkiran u blizini

 

Nakon eksplozije koja je sinoć odjeknula oko 22.30 sati u sarajevskom naselju Vogošća, policija će i jutros izaći na teren kako bi obavila uviđaj i utvrdila šta se tačno dogodilo, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

 

U eksploziji koja je uznemirila stanovnike Vogošće povrijeđenih nije bilo, a oštećena je zgrada koja se nalazi u ulici Branilaca Vijenca, prenosi Faktor.

 

Više informacija o tome šta se dogodilo trebalo bi biti poznato nakon obavljenog uviđaja. 

 

Inače, u  posljednje vrijeme se u Vogošći češće bilježe incidenti pa je tako nedavno i zapaljen automobil u ulici Skendera Kulenovića na broju 61. U ovom naselju je gorio automobil "rekson", a vatra se proširila i na "passat" parkiran u blizini. 

 

Tada je policija uhapsila osumnjičenog za podmetanje požara pod vozilo u Vogošći. Radi se o B. E. (42) iz Sarajeva koji je zatečen u neposrednoj blizini mjesta događaja. Na teret mu se stavlja krivično djelo izazivanje opće opasnosti. 

 

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook