U planu još jedan mandat

Jednoglasna odluka HDZ-a: Dragan Čović kandidat za člana Predsjedništva BiH

Front08.06.18, 12:55h

Jednoglasna odluka HDZ-a: Dragan Čović kandidat za člana Predsjedništva BiH
Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke jednoglasno je donijela odluku o kandidaturi predsjednika HDZ-a Dragana Čovića za člana Predsjedništva BiH

 

Predsjedništvo HDZ-a BiH je danas, uz podršku svih Županijskih odbora jednoglasno predložilo dr. Dragana Čovića kao kadidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

 

Razgovaralo se i o pristiglim kandidatima s terena koje su organizacijske cjeline HDZ-a BiH kandidirale za izborne liste. Zaključak je kako će se u narednim danima liste svih razina vlasti slagati. Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH koje je održano u Vitezu, dominirale su aktualne teme, te se raspravljalo o političkoj situaciji, vođenim pregovorima o izmjenama Izbornog zakona kao i razgovorima sa Venecijanskom komisijom.

 

Razgovarano je i osnovnim smjernicama, programu i porukama HDZ-a BiH, koje će biti u kampanji te je zaključeno kako izbore treba dobiti, jer "nitko ništa kao ni dosad neće dati hrvatskom narodu, ako se sami ne izborimo za to".

 

- Sudjelovanje u vlasti jedini je način osiguranja institucionalne jednakopravnosti kako bi sami sebi birali legitimne hrvatske predstavnike. Predsjedništvo je i danas potvrdilo i naglasilo kako se HDZ BiH zalagao i zalaže za implementaciju presude Ustavnog suda BiH, bez obzira na različita tumačenja političkih stranaka, presuda Ustavnog suda BiH govori o legitimnom predstavljanju i ona se mora provesti, istaknuto je u saopćenju ove stranke.

 

(Bljesak.info, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook