Primao mito za prolaznu ocjenu

Potvrđena optužnica protiv profesora Seida Kuralića: Za dvojku uzimao od 100 do 200 KM

Hronika07.06.18, 12:02h

Potvrđena optužnica protiv profesora Seida Kuralića: Za dvojku uzimao od 100 do 200 KM
U optužnici je navedeno da je primao novac u nekoliko situacija i tako sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.200 KM, navode iz Tužilaštva TK

 

Općinski sud u Kalesiji potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv šezdesetogodišnjeg Seida Kuralića, profesora mašinske grupe predmeta u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi. 

 

U optužnici je navedeno da je Kuralić, radeći kao profesor u spomenutoj školi, u jednoj situaciji u junu 2008. godine te u još nekoliko situacija od 2015. do 2017. godine, od roditelja učenika kojima predaje grupu mašinskih predmeta ili posrednika roditelja, tražio i primao iznose od 100 do 200 KM kako bi učenicima koji su u tim predmetima imali izglednu zaključnu negativnu ocjenu pogodovao i osigurao im pozitivnu zaključnu ocjenu na kraju školske godine. 

 

U optužnici je navedeno da je primao novac u nekoliko situacija i tako sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.200 KM, navode iz Tužilaštva TK. 

 

Postupajući tužilac je nadležnom Sudu predložio da se Kuraliću izrekne mjera zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti u MSŠ Kalesija, kao i u drugim osnovnim i srednjim školama u BiH u periodu od pet godina. 

 

Također, predloženo je da se od optuženog oduzme imovinska korist pribavljena krivičnim djelom, saopćeno je.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook