Diana Zelenika zvanično kandidatkinja za Predsjedništvo BiH

'Imamo posla sa najopasnijim neprijateljem... BiH je jednako naša, kao i bošnjačka i srpska!'

Front02.06.18, 16:53h

'Imamo posla sa najopasnijim neprijateljem... BiH je jednako naša, kao i bošnjačka i srpska!'
Iza sebe ima višegodišnje političko iskustvo, bila je zastupnica u Skupštini HNK-a, a sada je zastupnica u Zastupničkog domu Parlamenta BiH

 

Diana Zelenika kandidatkinja je HDZ-a 1990 za Predsjedništvo BiH, odlučeno je to na današnjoj sjednici Predsjedništva ove stranke.

 

Diana Zelenika rođena je 10. novembra 1964. godine. Poznata je internistica, kardiologinja i doktorica nauka iz Mostara, članica je Predsjedništva HDZ-a 1990 kao i predsjednica Gradskog odbora HDZ 1990 Mostar.

 

Iza sebe ima višegodišnje političko iskustvo, bila je zastupnica u Skupštini HNK-a, a sada je zastupnica u Zastupničkog domu Parlamenta BiH.

 

"Želim da postavim pitanje sebi i vama - da li se nalazimo na početku nove i jedinstvene ere za naš narod, ili se nalazimo na kraju naše povjesti u BiH",  pitanje je koje je Diana Zelenika postavila u uvodu svog obraćanja kao zvanični kandidat HDZ 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

 

"Ovakva vremena su jedinstvena. Hrvati biraju između vlasti i ropstva. Ono što smo vidjeli je trenutačna politika dolazi na ishodište komunističkog stranačkog samoupravnog vladanja zasnovanog na vlasništvu nekolicine. Imamo posla sa najopasnijim neprijateljem koji je ikada zaprijetio životu i slobodi svakog čovjeka BiH", kazala je Zelenika rekavši da joj je ovo teško uporediti sa bilo čim drugim.

 

"Greška moćnih je što misle da su izolirani. Ne treba suditi samo djelima nego i svjesti kojima su ta djela počinili", izjavila je i obećala "sraman poraz" aktuelnim politikama.

 

"Nacionalni kanibalizam, stjecanje privilegija protuzakonito, sustavne greške - krunski su dokaz neispravnosti hrvatske državne politike", poručila je.

 

"Zlomislitelji nam nastoje zamazati oči i podvaliti zlo pod dobro, pod senzacionalistički priziv njihovih pera", kazala je.

 

Zelenika je istaknula da je neaktivnost mana, te da je potrebno odgovoriti zlu.

 

"Da našu državu BiH za koju smo se borili, koja je jednako naša kao i bošnjačka i srpska. Gradit ćemo je i izgraditi i bit će nam svima na ponos. Bit će lišena nacionalnih kriminalaca. Naša BiH, tisućljetni dragulj koji će ponovo zauzeti svoje kulturno, povjesno mjesto koje joj pripada", izjavila je Zelenika u obraćanju.

 

"Dajem svoju riječ - ova zemlja bit će velika i snažna, radosna i zdrava. Da se 100 godina naš čovjek neće morati prihvatiti oružja, da gradimo zdarvu i prošlošću neopterećenu budućnost. Nekome se ovo može činiti nerealnim, nego zajedno težimo ovim ciljevima. Jačajmo državu, tako jačamo sebe i obitelj", poručila je.

 

"Pokažimo da možemo i znamo. Da smo sposobni voljeti i praštati, cijenti i graditi. Sreća nam je na dohvat ruke, samo je trebamo uzeti i zgrabiti od nacionalista", rekla je.

 

Poručila je da će se se obračunati sa mitom i korupcijom, a postizati rezultate u privrednom, kulturnom i naučnom smislu.

 

"Zaustaviti one koji razasipaju i zaustaviti one koji prave razlike između kršćanstva i islama da bi ostali na vlasti. Posvetit ću se borbi protiv siromaštva, glad i iskorjenjivanju svega toga. Najdalji put počinje prvim korakom. Izađite na biralište i izbacite zlo iz doma. Ubacite dobro. Vratimo ugled Predsjedništvu BiH, vratimo dobro na pozicije moći", kazala je Zelenika uz poruku:

 

"Zajedno za novi početak".

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook