ZNALI SU ŠTA SE SPREMA

Nova bomba iz Reala: Ronaldo je saigračima saopštio konačnu šokantnu vijest...

Sport02.06.18, 12:00h

Nova bomba iz Reala: Ronaldo je saigračima saopštio konačnu šokantnu vijest...
Marca piše kako su neki u Realovoj svlačionici uvjereni da je Ronaldo odigrao zadnju utakmicu za 'kraljevski klub', oni koji su duže tamo i hijerarhijski u malo višem položaju, staju na loptu oko Ronaldovog odlaska

 


Izjave prve zvijezde Reala nakon finala Lige prvaka iznenadile su svijet, Florentina Pereza, ali ne i Ronaldove suigrače koji su dobro znali što se sprema. Tako piše španjolski dnevni list Marca, najčitaniji list u zemlji i tradicionalno blizak Realu, prenosi 24sata.hr.


'Ronaldo je suigračima rekao da odlazi u sedmicama prije kijevskog finala i zato nisu bili iznenađeni njegovim izjavama nakon osvajanja Lige prvaka. No kapetanima nije bilo drago što je Ronaldo s tim izašao u javnost u tom trenutku', piše Marca.


Podsjećamo, Ronaldo, koji je bio nevidljiv u finalu, nakon utakmice protiv Liverpoola rekao je kako mu je bilo lijepo igrati u klubu te tako praktički nagovijestio odlazak. Mnogi su to protumačili kao sebičan pokušaj dolaska u centar pažnje, jer niko nakon finala nije pričao o Ronaldu, već o Garethu Baleu, njegovom prekrasnom golu 'škaricama' i Realovoj trećoj Ligi prvaka zaredom.


Marca piše kako su neki u Realovoj svlačionici uvjereni da je Ronaldo odigrao zadnju utakmicu za 'kraljevski klub', oni koji su duže tamo i hijerarhijski u malo višem položaju, staju na loptu oko Ronaldovog odlaska, ali i dalje su ljuti na njegovo ponašanje, odnosno kako je istupio u potpuno pogrešnom trenutku. 


Isti list donosi kako je Zinedine Zidane možda imao 50 miliona eura razloga za odlazak. Toliko mu, naime, nudi Katar i to godišnje, da preuzme reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.


Ljeto je pred nama, prvo SP, a onda, kako se čini, nove transfer-trakavice.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook