Akcija Federalne uprave policije

Policija u Fabrici duhana Sarajevo, uhapšeno šest osoba: Oduzeti duhan, cigarete, oružje, veća količina novca...

Hronika01.06.18, 11:37h

Policija u Fabrici duhana Sarajevo, uhapšeno šest osoba: Oduzeti duhan, cigarete, oružje, veća količina novca...
Osobe lišene slobode se privode u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega će biti u zakonskom roku proslijeđene kantonalnom Tužilaštvu uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu

 

Policijski službenici Federalne uprave policije su 31. maja, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli operativnu akciju kodnog naziva „FDS“ na području ovog kantona, vezano za krivično djelo „udruživanje radi činjenja krivičnog djela“ iz člana 340., a u vezi s krivičnim djelom „krađa“ iz člana 286. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalne uprave policije. 

 

U akciji, po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi stambenih objekata na više lokacija na području Kantona Sarajevo te je dosad lišeno slobode šest osoba: A.S. (1968.), K.M. (1975.), S.P. (1978.), N.B. (1976.), A.M. (1965.) i M.J. (1981.), koje se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelima. 

 

Prilikom pretresa, dosad je pronađena i oduzeta veća količina duhana, cigareta i duhanskih proizvoda te novca, zatim vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom. 

 

Osobe lišene slobode se privode u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega će biti u zakonskom roku proslijeđene kantonalnom Tužilaštvu uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu. 

 

Asistenciju prilikom pretresa pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.  

 

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije. 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook