NAKON PREDIZBORNOG SPORAZUMA SA A-SDA

U DF-u zgroženi potezom SDP-a: Ako laže koza, ne laže rog! Sada je sve jasno, a mi smo s njima htjeli u 'građanski blok'...

Front31.05.18, 12:43h

U DF-u zgroženi potezom SDP-a: Ako laže koza, ne laže rog! Sada je sve jasno, a mi smo s njima htjeli u 'građanski blok'...
Sada postaje jasno zašto se naš potpis na Sporazum za uspostavljanje građanskog bloka stranaka u BiH „kiselio“ u ladicama SDP-a puna dva mjeseca, poručuju iz DF-a

 

 

Nakon potpisivanja sporazuma ozmeđu SDP-a BiH i A-SDA, oštra reakcija stigla je iz Demokratske fronte, koju prenosimo u cjelosti:   


Danas smo svjedočili da su SDP BiH i A-SDA potpisali Sporazum o podršci SDP-ovom kandidatu za člana Predsjedništva BiH.


Tom prilikom saznali smo iz obraćanja prvog čovjeka SDP-a da je „ovo početak procesa stvaranja širokog fronta progresivnih snaga...“, te „Drago mi je da krećemo s A-SDA jer oni pokazuju stalni rast, imaju stabilno biračko tijelo...“


Dakle, konačno su neke stvari postale bjelodano jasne, a prije svega ta da je umjesto najavljenog koaliranja i zajedničkog izbornog nastupa svih lijevo-građanskih stranaka, SDP za početak  odabrao stranku koja ni po čemu nije ni lijeva ni građanska. Neće stoga čuditi da, u sličnom maniru, vrlo brzo negdje pročitamo da su to uradili i sa drugim strankama koje ne pripadaju bloku stranaka kojima bi i SDP trebao pripadati ,kao npr. PDA i njima slične stranke. Nimalo principijelno, ali su barem sada sve karte i namjere SDP-a na stolu!


Takođe je više nego jasno da  takva strategija SDP-a  nije od juče.


A još koliko juče poslali smo još jedan poziv za saradnju i zajednički nastup na izborima istom tom, nadali smo se, političkom partneru s kojim (barem smo tako mislili) imamo ista ili slična ideološka opredjeljenja  a odgovor na, kako jučerašnji tako i na prethodne pozive, dobili smo danas. I mi i građani Bosne i Hercegovine.


Sada postaje jasno zašto se naš potpis na Sporazum za  uspostavljanje građanskog bloka stranaka u BiH „kiselio“ u ladicama SDP-a puna dva mjeseca. U međuvremenu, od strane pojedinih zvaničnika iz ove partije stizale su optužbe na naš račun da DF nije za taj sporazum! U prilogu objavljujemo i Obavijest o prihvatanju te saradnje, odobrenu od strane GO DF-a  07.aprila ove godine, a koji smo SDP-u dostavili 09.aprila. „Ako laže koza, ne laže rog“!

 

obavijest-df-001


Želimo ovom prilikom obavijestiti sve naše članove, simpatizere i građane Bosne i Hercegovine, da je dobro što se, kako se izbori približavaju, pomalo otkrivaju karte i nakane u borbi za vlast, te da Demokratska fronta ni za pedalj neće odstupiti od svojih principa i datih garancija svim građanima ove zemlje. Ukoliko u tome lijevo-građanski blok ne uspije, krivca za to već možemo naslutiti, navodi se u saopštenju Demokratske fronte.    

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!