FOTO/ Pripreme za zajednički nastup u Beogradu

Živjeli u istoj ulici, ona kovrdžava, a on buntovnik: Priča o Tifi i Jasni Gospić...

Showbizz25.05.18, 11:22h

Živjeli u istoj ulici, ona kovrdžava, a on buntovnik: Priča o Tifi i Jasni Gospić...
Jedan od najljepših dueta na estradi je upravo njihov za pjesmu „Jedina“, koju je za njih napisao Mirko Šenkovski Geronimo

 

Jasna Gospić i Mladen Vojičić Tifa gaje iskreno prijateljstvo još iz gimnazijskih dana. Mada su ih životni i poslovni putevi odveli na različite strane, sretni su kada god se sastanu, a ti dragocjeni trenuci su prilika da nadoknade propušteno, prisjete se nekih anegdota iz mlađih dana, te porazgovaraju o tome šta su radili u periodu kada se nisu imali priliku vidjeti. 

 

jasna-gospic-mladen-vojicic-tifa


Jedan od najljepših dueta na estradi je upravo njihov za pjesmu „Jedina“, koju je za njih napisao Mirko Šenkovski Geronimo. Ljubavna pjesma nosi osjećajnost i rokerski ton, a Jasna i Tifa su je iznijeli na najbolji način i svako joj je dao svoj specifičan pečat. To je razlog što se našao na Jasninom albumu dueta „Muzici s ljubavlju“, jer je druženje s Tifom svakako lijep dio Jasnine mladosti, ali i karijere.

 

- Ja i Tifa smo oboje bili đaci Druge gimnazije, a živjeli smo u istoj ulici. Isticali smo se drugačijim stilom, ja sa svojom kovrdžavom kosom, a Tifa rokerskim stavom buntovnika. Tada je bio poseban i drugačiji, a cijenim ga jer je i danas ostao jedinstven i dosljedan sebi. Ima posebnu harizmu, a na sceni briljira. Muzika za njega nije puki posao, već način života, što ga i čini jednim od najvećih među muzičarima. Drago mi je što ćemo se družiti na sceni na mom beogradskom koncertu, koji bi trebao biti najesen - kaže Jasna Gospić.

 

jasna-gospic-mladen-vojicic-tifa-2

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook