Sigurnosne snage pokrenule istragu

Dojava o atentatu na turskog predsjednika tokom posjete Balkanu, iz njegovog kabineta poručili: Erdogan nije neko ko se boji prijetnji smrću

Front19.05.18, 19:36h

Dojava o atentatu na turskog predsjednika tokom posjete Balkanu, iz njegovog kabineta poručili: Erdogan nije neko ko se boji prijetnji smrću
Turskim obavještajnim agencijama dojavljeno je da osobe turskog porijekla, tokom Erdoganove posjete Balkanu u narednom periodu, pripremaju atentat na turskog predsjednika

 

Obavještajne agencije zaprimile su dojavu da bi na predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, koji sutra treba doputovati u posjetu Bosni i Hercegovini, mogao biti izvršen atentat.

 

Prema dostupnim informacijama, u dojavi se navodi da bi na Erdogana tokom posjete balkanskim zemljama mogao biti izvršen atentat, javlja agencija Anadolija. 

 

Turskim obavještajnim agencijama dojavljeno je da osobe turskog porijekla, tokom Erdoganove posjete Balkanu u narednom periodu, pripremaju atentat na turskog predsjednika.

 

Na osnovu dojava iz različitih izvora sigurnosne snage pokrenule su istragu. Trenutno su u toku detaljne obavještajne aktivnosti, a nema konkretnih informacija o danu, lokaciji kao ni o načinu izvođenja mogućeg atentata. Dojava je došla od grupe turskih državljana koji žive u glavnom gradu Makedonije, Skoplju.

 

Zamjenik premijera Turske i glasnogovornik vlade te zemlje Bekir Bozdag je nakon što se pojavila informacija o mogućem atentatu izjavio kako Erdogan nije neko ko se plaši prijetnji smrću.

 

(Anadolija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook