Dokaz da je vlasnik navodno opljačkane kuće znao Davida Dragičevića

Procurila prepiska Đorđa Rađena i inspektora Karanovića: Da li Vam je poznat? Živi na Pobrđu, po FB profilu je narkoman i klošar...

Hronika18.05.18, 10:19h

Procurila prepiska Đorđa Rađena i inspektora Karanovića: Da li Vam je poznat? Živi na Pobrđu, po FB profilu je narkoman i klošar...
Vasković pri tom posebno naglašava Rađenovu rečenicu, u kojoj je zaključio da je David “po Facebook profilu klošar narkoman”

 

Đorđe Rađen je inspektoru Bojanu Karanoviću sugerisao porukom: “Da li vam je poznato Dragičević David? Živi na Pobrđu, mogao je vidjeti kuću sa brda, plus po Facebook profilu je klošar, narkoman” - da je David Dragičević opljačkao njegovu kuću u ulici Velibora Janjetovića Janje, u noći 18.03.2018. godine, tvrdi Slobodan Vasković u najnovijem tekstu objavljenom na svom blogu, na kome iznosi i dokaze prepiske između inspektora i vlasnika kuće, koje možete pogledati OVDJE.

 
Vasković pri tom posebno naglašava Rađenovu rečenicu, u kojoj je zaključio da je David “po Facebook profilu klošar i narkoman”.


Dalje u tekstu navodi:


"Na pres konferenciji 26.03.2018. godine, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, potvrđuje Rađenove riječi, napisane osam dana ranije, tako što javno optužuje Davida Dragičevića da je opljačkao Rađenovu kuću na Laušu, uz konstataciju “to je dokazano”.


Na pres-konferenciji policije, Ilić je rekao da su u džepovima Dragičevićeve odjeće pronađene stvari koje su ukradene u provalnoj krađi u jednoj kući u ulici Velibora Janjetovića Janje.


Ilić je naglasio da je iz te kuće ukraden laptop, 200 KM, memori stik, švajcarska crvena čakija ali i ključevi. Naglasio je da su u džepovima Dragičevića pronađeni ključevi, memori stik, 180 maraka i čakija, dok se za laptopom traga u rijeci Crkvena. (Nezavisne novine, 26.03.).


Uz to, Željko Karan, samo sebi znanim metodama, utvrđuje, 25.03., da se u urinu tijela ubijenog Davida nalaze “alkohol, LSD i marihuana”, čime ponovo potvrđuju navode iz Rađenove poruke da je David “narkoman”.


Da li je moguće da je Rađen “po Facebook profilu” zaključio da je David opljačkao njegovu kuću i da je “klošar i narkoman”, a da su to isto osam dana nakon toga, “istragom” utvrdili i “eksperti iz MUP-a RS”? - postavlja pitanje Slobodan Vasković u svom tekstu.

 

Šta je inspektor Karanović odgovorio Rađenu, te šta je o kobnoj noći ispričao vlasnik hostela “Vesto” (čije kamere su snimile navodnu pljačku Rađenove kuće), kao i druge detalje koji i dalje otvaraju brojna pitanja u vezi ovog tragičnog slučaja, možete čitati u nastavku teksta OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!