Pljusak i grad izazvali poteškoće u gradu

Nakon velikog nevremena tuzlanske ulice pod vodom

Hronika14.05.18, 20:36h

Nakon velikog nevremena tuzlanske ulice pod vodom
Mnogi automobili našli su se pod vodom, a voda je prodrla i u podrumske prostorije nekoliko zgrada u centru grada

 

Veliko nevrijeme koje je zadesilo Tuzlu i okolinu večeras oko 18.30 sati izazvalo je dosta poteškoća u gradu. 

 

Tuzlanske ulice za kratko vrijeme pretvorile su se u prave potoke zbog čega je otežan saobraćaj u više dijelova grada.

 

Mnogi automobili našli su se pod vodom, a voda je prodrla i u podrumske prostorije nekoliko zgrada u centru grada.

 

U Gradskom štabu civilne zaštite niko se ne javlja na nekoliko telefona, pa nismo mogli dobiti informacije o posljedicama nevremena, javlja dopisnik Fene iz Tuzle.

 

U Operativnom centru Kantonalne uprave CZ u Tuzli rečeno je da još nisu zaprimili nijednu dojavu o štetama uslijed nevremena.

 

- Pljusak je trajao petnaestak minuta, ali još nemamo informacija o štetama na objektima u našoj nadležnosti - izjavio je za Fenu Salih Strašević, dežurni u Operativnom centru Kantonalne uprave CZ.

 

Nakon velikog pljuska, mjestimično praćenog sitnim gradom, voda se povukla s većine saobraćajnica, ali se zadržala u blizini Panonskog jezera u Tuzli. 

 

Policija ne dozvoljava kretanje saobraćajnicom od Tenisa ka Skveru,  dok se Sjevernom saobraćajnicom može proći samo desnom trakom prema Brčanskoj Malti. 

 

Saobraćajnice su bile pod vodom i u blizini „Elektrodistribucije Tuzla“, u naselju Batva, te u blizini bloka A na Sjenjaku.

 

(Fena/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!