Edin Ramić, federalni ministar izbjeglica i raseljenih osoba

Poziv državljanima BiH u dijaspori: Ako želite glasati na opštim izborima, registrujte se do 24. jula

Front13.05.18, 12:21h

Poziv državljanima BiH u dijaspori: Ako želite glasati na opštim izborima, registrujte se do 24. jula
Uslov za sve građane u dijaspori da zaprime u septembru na svoju adresu glasačke materijale jeste da se blagovremeno registruju popunjavanjem PRP-1 obrasca i dostavljanjem kopija ličnih dokumenata na e-mail adresu Centralne izborne komisije za ove potrebe

 

 

Federalni ministar izbjeglica i raseljenih osoba Edin Ramić pozvao je danas državljane Bosne i Hercegovine u inostranstvu da se registruju za glasanje putem pošte do 24. jula i iskoriste svoje glasačko pravo na općim izborima.

 

- Glasovi građana Bosne i Hercegovine iz inostranstva nerijetko doprinose većoj zastupljenosti brojno manjinskih naroda u predstavničkim tijelima, te tu mislim na oba bh. entiteta. Oni doprinose većoj zastupljenosti i interesa povratnika, te usmjeravaju političke predstavnike da vode više računa o specifičnim potrebama dijaspore, izbjeglih i raseljenih lica - ističe Ramić.

 

Uslov za sve građane u dijaspori da zaprime u septembru na svoju adresu glasačke materijale jeste da se blagovremeno registruju popunjavanjem PRP-1 obrasca i dostavljanjem kopija ličnih dokumenata na e-mail adresu Centralne izborne komisije za ove potrebe – [email protected], saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

 

Građani u dijaspori se također za sva dodatna pojašnjenja i nedoumice građani iz dijaspore mogu obratiti Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica sa upitom na mail: [email protected], navodi se.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook