Ministar vanjske trgovine potvrdio

Šarović: Od danas ponovo nesmetan izvoz bh. proizvoda u Tursku

Biznis Klub09.05.18, 14:02h

Šarović: Od danas ponovo nesmetan izvoz bh. proizvoda u Tursku
Riječ je o odluci koja je prethodno zaustavila izvoz ovih proizvoda u Tursku što je izazvalo zabrinutost kod bh. proizvođača. Naporima Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i ministra Šarovića, primjena odluke je odgođena i o njoj će se razgovarati narednih sedmica

 

Turska Vlada je odgodila primjenu nove odluke oko uvoza brašna, ulja i šećera iz naše zemlje. Odgoda stupa na snagu danas i izvoz bh. proizvoda se od danas nastavlja nesmetano, izjavio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

 

Riječ je o odluci koja je prethodno zaustavila izvoz ovih proizvoda u Tursku što je izazvalo zabrinutost kod bh. proizvođača. Naporima Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i ministra Šarovića, primjena odluke je odgođena i o njoj će se razgovarati narednih sedmica.

 

U cilju zaštite domaćih privrednika, naredni period biće iskorišćen za usaglašavanje budućih procedura u trgovini i iznalaženje najbolja rješenja za nesmetan izvoz bh. proizvoda na ovo značajno tržište, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

 

(Fena/az)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook