Dno dna u Demokratskoj fronti

Amra Haračić raskrinkava sporne mejlove, Željko piše Tariku: Haj' nejse... Hajde da spojimo stranke u SDFA!

Front07.05.18, 10:03h

Amra Haračić raskrinkava sporne mejlove, Željko piše Tariku: Haj' nejse... Hajde da spojimo stranke u SDFA!
Mail koji sam objavila u demantiju je mail koji razotkriva cijelu prevaru, piše Haračić

 

Federalna zastupnica i bivša članica Demokratske fronte (DF) Amra Haračić medijima je danas poslala dodatna pojašnjenja u vezi sa, kako tvrdi, montiranim e-mailovima, na osnovu kojih su je iz njene bivše stranke optužili da je nudila svoj mandat bivšem SDA-ovcu, a sada predsjedniku Pokreta demokratske akcije Mirsadu Kukiću, te predsjedniku Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Tuzlanskog kantona Enveru Bijediću.

 

Nakon što se posavjetovala s IT stručnjakom, medijima je poslala saopćenje u kojem piše:

 

- Da su u laži kratke noge brzo se pokazalo, pa tako i ovaj pokušaj montiranja e-mail prepiske, koji je prvobitno bio objavljen u komentarima na portalu Klix.ba, a kasnije je izbrisan nakon što su kreatori uvidjeli neke od svojih grešaka. Mail koji sam objavila u demantiju je mail koji razotkriva cijelu prevaru - piše Haračić.

 

amra-haracic-montirani-mejlovi

 

- Kada razgovaramo kroz isti mail sa nekom osobom, koristeći stalno opciju 'Replay' mailovi se nadovezuju. Ovdje se radi o imitaciji konverzacije, ali je greška u datumu, jer datum diktira Mail Server. Za one koji ne znaju, prvi mail je onaj unutrašnji i kreće se prema vani. Mail je lažni i vjerovatno je kreiran kroz 'Inspect Element', što može svako učiniti kroz svoj browser. Datume ispisuje web server, a ne računar korisnika. Korisnik na svom računaru može imati pogrešan datum, server ipak šalje svoj datum. Mailovi ne postoje, prekucani su u browseru i napravljen je Print Screen. Svjesni greške koju su napravili, ostale montirane e-mailove sijeku, ne prikazuju cijelu konverzaciju. Zanimljivo da ni na jednom mjestu nema odgovora dotične gospode sa kojima sam navodno komunicirala - piše Haračić.

 

amra-haracic

Amra Haračić

 

Ona navodi i da pored navedenog, u montiranim mailovima koje su portali objavili, potpis na kraju maila nije isti kao potpis koji inače koristi u korespondenciji kada mailove šalje sa računara.

 

Kako je sve lako montirati, vidljivo je na slijedećoj fotografiji - piše Amra Haračić.

 

komsic-mejl-lazni

 

- Pošto danas u toku dana stižu poruke podrške sa svih strana, jedna od takvih je i slijedeća montaža e-mail prepiske Željka Komšića i Tarika Arapčića, ali puno profesionalnije odrađena od one DF-ove montaže. Čak je i laganog sadržaja, pa je pomalo zanimljiva i sa tačnim datumima - navodi Haračić.

 

Na navodna podmetanja svojoj bivšoj članici s nestrpljenjem čekamo objašnjenje iz Demokratske fronte.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook