VIDEO/ PRVO POLUFINALE LIGE PRVAKA

Golijada na Anfieldu: Liverpool i Salah izrešetali Romu, Džeko zasjao u debaklu 'Vučice'

Sport24.04.18, 22:39h

Golijada na Anfieldu: Liverpool i Salah izrešetali Romu, Džeko zasjao u debaklu 'Vučice'
Nekoliko šansi su domaći promašili prije nego je Mohamed Salah fenomenalnim udarcem savladao golmana Rome, a onda se Liverpool više nije mogao zaustaviti

 


Nakon dvadesetak minuta prve polufinalne utakmice Lige prvaka, u kojima je Roma bila bolja,razbudio se Liverpool i krenulo je ludilo koje je završilo nevjerovatnom pobjedom Liverpoola od 5:2. 


Nekoliko šansi su domaći promašili prije nego je Mohamed Salah fenomenalnim udarcem savladao golmana Rome. Alisson nije imao šanse, iako je dojam da je ranije bio napravljen faul nad Edinom Džekom, ali sudija nije ništa svirao.

 

 

Nakon pogotka za vođstvo, Mohameda Salaha više niko nije mogao zaustaviti, pa je postigao još jedan vrhunski gol. Proigrao ga je nakon prelijepe kontre Roberto Firmino, a Salah je sjajno pogodio i već u prvom poluvremenu doveo Liverpool nadomak finala.

 

 

Na početku drugog poluvremena Roma je ponovo savladana i primila i treći gol. Salah ovaj put nije bio strijelac, ali je umjesto toga upisao asistenciju. Mane nije imao težak posao da pogodi mrežu Alissona.

 

 

A onda nova ofanziva Liverpoola u kojoj se Mohamed Salah još jednom probio po desnoj strani. Predriblao je bez pola muke Juana Jesusa, a potom prebacio na drugu stranu, gdje je Roberto Firmino imao jako lak posao te se i sam upisao u listu strijelaca nakon što je namjestio drugi gol Mohameda Salaha.


Liverpool je poveo sa 4:0 i debakl Rome bio je definitivan.

 

 

No, ni tu nije bio kraj, fudbaleri Liverpoola stigli su i do petog pogotka, a Rimljani su se predali već nakon sat vremena igre. 


Nakon ubačaja Jamesa Milnera iz kornera, mrežu Rome je pogodio Roberto Firmino glavom, a izabranici Eusebia Di Francesca djelovali su kao da su se potpuno predali.

 

 

I kada je već sve izgledalo izgubljeno, zasjao je naš Dijamant... Džeko je bio odlično postavljen u kaznenom prostoru domaćina, dočekao je pogrešku fudbalera Liverpoola i sjajno primio loptu nakon ubačaja Nainggolana, stvorio sebi prostor i potom majstorski matirao golmana domaćina Lorisa Kariusa

 

 

Četiri minute kasnije Perotti sa bijele tačke pogađa za konačnih 5:2 i vraća kakvu-takvu nadu za Romu u revanš utakmici.

 

Pogledajte sve pogotke...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook