Jedno od najbrutalnijih ubistava među mladima

Traži se doživotna kazna za Srbe zbog ubistva Amerikanca na Zakintosu: Mladić nastradao za 11 sekundi

Hronika10.04.18, 10:47h

Traži se doživotna kazna za Srbe zbog ubistva Amerikanca na Zakintosu: Mladić nastradao za 11 sekundi
Istraga je ustanovila da je jedan od aktera imao i "bokser" na ruci i da je nesrećni mladić nastradao odmah, tačnije za 11 sekundi od jednog udarca u glavu, a u optužnici je podvučeno da su i tada, iako je mladić bio u nesvjesti, nastavili da ga udaraju nesmanjenom žestinom

 

Za sedam srpskih državljana koji su među devet optuženih za ubistvo Amerikanca, Bakari Hendersona, na Zakintosu, u optužnici se traži kazna doživotnog zatvora.

 

Kako piše "Politika", istraga je ustanovila da je mladić umro za 11 sekundi od udaraca nogom u glavu i da jedan od učesnika u krivičnom djelu nije nikada identifikovan.

 

Prema odluci veća za prekršaje Zakintosa, ta kazna se traži u optužnici na 55 stranica za devetoricu učesnika u tom krivičnom djelu, a šestorici aktera, srpskih mladića, sudiće se za "teško krivično djelo ubistva bez predumišljaja u spokojnom psihičkom stanju".

 

Za djelo "direktnog saučesništva u ubistvu bez predumišljaja" će se suditi jednom, a preostaloj dvojici za djelo "pokušaja ubistva".

 

Grčki mediji, kako se navodi, i sada kao i u julu 2017, kada se ubistvo u kojem su učestvovala sedmorica Srba dogodilo, ovu vijest objavljuju kao najvažniju, podsjećajući na detalje tragičnog događaja ispred bara u Laganasiju, prenoseći detalje optužnice i zahtjev da se akterima produži pritvor uz konstataciju da je riječ o "jednom od najbrutalnijih ubistava viđenom među mladima".

 

Istraga je ustanovila da je jedan od aktera imao i "bokser" na ruci i da je nesrećni mladić nastradao odmah, tačnije za 11 sekundi od jednog udarca u glavu, a u optužnici je podvučeno da su i tada, iako je mladić bio u nesvjesti, nastavili da ga udaraju nesmanjenom žestinom.

 

".... Slijede još dva udarca nogom u glavu koje nanosi devetooptuženi i, na kraju, iživljavanje nad već mrtvim tijelom sa dva udarca u glavu završava deseti počinilac koji do sada nije identifikovan. Istraga je ustanovila da je riječ o smeđem mladiću od 20 godina, visine 180 centimetara u bijeloj bluzi i farmerkama koji se na snimku vidi kako zadaje posljednje udarce već mrtvom Bakariju. Sve u svemu, više od 20 udaraca nogom u glavu", navodi se u optužnici.

 

Prema zaključku sudija na Zakintosu, "mladi Amerikanac je bio napadnut sa namjerom da bude ubijen".

 

Roditelji ubijenog Teksašanina koji je od djetinjstva maštao o tome da otputuje u Grčku, gdje je namjeravao da traga za idejama za svoju modnu kolekciju, najavljuju i da će tražiti i kompenzaciju, a informacija o početku suđenja za sada nema.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook