FOTO/ U Zenici obilježena peta godišnjica Demokratske fronte

Komšić: DF ima novi prijedlog o ujedinjenju ljevice! Spremni smo ići do kraja, ali ne možemo sami...

Front07.04.18, 18:26h

Komšić: DF ima novi prijedlog o ujedinjenju ljevice! Spremni smo ići do kraja, ali ne možemo sami...
Govoreći o aktuelnoj situaciji i udarima sa svih strana na Bosnu i Hercegovinu i težnji ka njenoj trajnoj podjeli, Komšić je naglasio da je to trenutak kada je ovoj zemlji potrebna stranka poput Demokratske fronte "za šta smo spremni ići do kraja bez obzira koliko to hrabrosti i odlučnosti zahtijevalo"

 

Danas je u Zenici održana svečano–radna sjednica Glavnog odbora Demokratske fronte, čime je obilježena 5. godišnjica osnivanja stranke.


Tom prilikom predsjednik Željko Komšić je podsjetio da je u tom periodu bilo i uspona i padova u radu stranke, ali da je glavni cilj ipak postignut, a to je da je u ovom trenutku Demokratska fronta relevantan faktor u mozaiku bosankohercegovačkih političkih stranaka, saopćeno je iz DF-a.

 

On je također kazao da je "praktično 2014. godine Demokratska fronta sačuvala ideju socijaldemokratije i ljevice u Bosni i Hercegovini, koja je bila do kraja iskompromitovana".

 

glavni-odbor-demokartska-fronta-df

 

Govoreći o aktuelnoj situaciji i udarima sa svih strana na Bosnu i Hercegovinu i težnji ka njenoj trajnoj podjeli, Komšić je naglasio da je to trenutak kada je ovoj zemlji potrebna stranka poput Demokratske fronte "za šta smo spremni ići do kraja bez obzira koliko to hrabrosti i odlučnosti zahtijevalo".

 

Naravno u toj borbi još uvijek Demokratska fronta nema kapaciteta da ju vodi sama, pa je i danas na sjednici Glavnog odbora, uz određenje sugestije, usvojen Sporazum za uspostavljanje građanskog bloka stranaka u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz DF-a.

 

Članovi Glavnog odbora upoznati su i sa tokom pregovora koji se vode sa Socijaldemokratskom partijom i Građanskim savezom, a odnosi se na zajedničko djelovanje u Republici Srpskoj i postizanje sporazuma o postizbornoj saradnji. U tom kontekstu prezentirana je ideja o formiranju Savjeta ujednjene ljevice. Bilo bi to tijelo koje bi davalo podršku (političku, intelektualnu, medijsku) ideji procesa zajedničkog nastupa na predstojećim izborima lijevo – građanskih stranaka, a krajnji cilj jeste ujedinjenje svih tih opcija od čega Demokratska fronta neće odustati.


Glavni odbor je danas usvojio i Izvještaj o provedenim unutastranačkim izborima, saopćeno je iz stranke.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook