FOTO/ iznenađenje za kupce

Zašto je danas opet navala u Bingo City Center u Tuzli? A sprema se i u sarajevskom Alta Shopping Centru...

Biznis Klub07.04.18, 13:25h

Zašto je danas opet navala u Bingo City Center u Tuzli? A sprema se i u sarajevskom Alta Shopping Centru...
Nutricionisti i kuhari će kupcima u Sarajevu također pripremiti korisne savjete i zdrave obroke, 27. aprila, od 14 do 18 sati u Alta Shopping Centru

 

 

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, 7. aprila, od 12 do 16 sati, u Bingo City Center-u u Tuzli, uz nutricionisticu Marizelu Šabanović i kuhara Hamida Kurjakovića, posjetioci centra su imali priliku da čuju korisne savjete kako biti u formi. Kuhar je pripremio slasna ali zdrava jela, te podijelio svoje male tajne sa onima koji su se pridružili i uživali u degustaciji. 


Ovaj dan se obilježava kako bi se kod stanovništva izgradila svijest o temama vezanim za zdravlje. U Bingu je mjesec april u duhu zdravlja, te se već tradicionalno obilježava pod sloganom „Mjesec zdravlja u Bingu“. Kroz cjenovne promocije, razne događaje i saradnju sa udruženjima i stručnjacima iz oblasti zdravstva, nutricionizma i zdravog načina života, namjera je kupcima ukazati na značaj zdrave ishrane i fizičke aktivnosti, a u cilju prevencije raznih bolesti. 


Udruženje medicinskih sestara i tehničara FBiH se i ove godine pridružilo ovom događaju, gdje su dijelili savjete o zdravoj ishrani, te vršili mjerenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, a uz to su i dijelili  besplatno voće, koje je kompanija Bingo donirala za ovu aktivnost.


U sklopu preporuka Svjetske zdravstvene organizacije ovogodišnje obilježavanje posvećeno je univerzalnoj zdravstvenoj zaštiti kojom svatko i svugdje ima pravo na osnovnu zdravstvenu zaštitu.


Uz partnere Meggle i As grupaciju, koji su u Bingo City Center-u predstavili svoje proizvode iz portfolija zdrave hrane, proteinske proizvode i vodu Oaza, nutricionisti i kuhari će kupcima u Sarajevu također pripremiti korisne savjete i zdrave obroke, 27. aprila, od 14 do 18 sati u Alta Shopping Centru.


Bingo i Nutribullet će 14. aprila u Alti pripremati zdrave i ukusne nutri-napitke. Zahvaljujući Nutribullet-u ekstraktoru hranjivih tvari u vaš organizam možete svakodnevno unijeti vašu 'dnevnu dozu zdravlja'. 
  

Hanka Redžić,  predsjednica Udruženja medicinskih sestara i tehničara FBiH rekla je:


- Građani  će se ovom prilikom  moći informisati  o različitim aspektima zdravlja i pristupačnosti odgovarajuće zdravstvene njege  u prevenciji i liječenju. Tako će na štandovima moći proširiti znanje kroz pristup pisanim informacijama, aplikacijama i razgovorom sa zdravstvenim radnicima, ali i obaviti određena testiranja i pretrage.


- Prevencija bolesti je uslov zdravlja. Čast mi je i zadovoljstvo biti dio društveno odgovornog djelovanja kompanije Bingo kroz aktivnosti promocije zdravlja. Prehrana je jedna od najvažnijih karika u očuvanju zdravlja. Zato je i ova akcija veliki korak u prevenciji oboljenja savremenog doba, istakla je Marizela Šabanović, poznata bh. nutricionistica i blogerica.

 

- Danas se u Bingo City Center-u obilježava Svjetski dan zdravlja uz stručnjake iz oblasti zdravstva i nutricionizma, a kako bismo kupcima približili značaj zdrave ishrane, sa nama je i kuhar koji je spremio ukusna ali zdrava jela. Partner projekta je kompanija Meggle, koja je predstavila proteinske napitke i jogurte kao i proteinski sir domaće proizvodnje, a Oaza je voda sa idealno izbalansiranim sastavom minerala, te su ti proizvodi nosioci ovogodišnje kampanje Mjesec zdravlja u Bingu. Drago nam je da smo i ove godine uspostavili saradnju sa udruženjima koja okupljaju medicinsko osoblje iz BiH i da smo organizovali zajedničke aktivnosti, ne samo u Tuzli, nego i u Čeliću, Zenici i Sarajevu. Naši kupci danas imaju priliku da se posvete sebi uz adekvatne savjete stručnog medicinskog tima i nutricionistice Marizele Šabanović, te da uživaju u slasnim jelima Hamida Kurjakovića. istakla je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook