VIDEO/ GRADONAČELNIK SKAKA U OBILASKU s kolegama

Iz porodičnih albuma Sarajlija: Uspomene na nekadašnju žičaru u srcu Baščaršije, duž ulice Sarači...

Hronika06.04.18, 14:13h

Iz porodičnih albuma Sarajlija: Uspomene na nekadašnju žičaru u srcu Baščaršije, duž ulice Sarači...
Otvaranje izložbe "Uspomene“ upriličeno je danas, na dan otvaranja Trebevićke žičare. Ovom prilikom dodijeljene su i nagrade za najbolju fotografiju ove izložbe

 

 

Izložba fotografija iz porodičnih albuma "Uspomene“, na kojima se nalazi sarajevska žičara, postavljene su u izloge radnji duž ulice Sarači, u srcu Baščaršije.

 

Otvaranje izložbe "Uspomene“ upriličeno je danas, na dan otvaranja Trebevićke žičare.

 

Ovom prilikom dodijeljene su i nagrade za najbolju fotografiju ove izložbe, a o pobjednicima je odlučivao tročlani žiri u sastavu Tarik Samarah, Samina Tanović i Kenan Tuzi. Predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić proglasio je pobjednike ove izložbe.

 

zicara-uspomene-1

 

Tako je prva nagrada pripala fotografiji čiji je vlasnik Zijad Lokvančić, vlasnik drugonagrađene fotografije je Mirza Ljubuškić, trećenagrađene Bakir Šarić, dok su specijalnr nagrade pripale fotografijama Mumina Šarića i Velage Smajića.

 

Prije toga, gosti i stanovnici Sarajeva na Baščaršijskom trgu družili su se uz kafu iz Vispakove džezve, čiji je kapacitet 650 litara iz koje se popije oko 8.000 fildžana kafe, a za jedno punjenje potrebno je oko 65 kilograma kafe. Nastala je u ljeto 2004. godine a napravio je baščaršijski majstor Nasira Jabučara.

 

U okviru programa nastupili su i Palčiči, te grupa Divanhana i drugi.

 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook