Osumnjičen za pokušaj ubistva i nanošenja povreda

Policija traga za bratom 19-godišnjaka koji je uhapšen zbog napada na uposlenike JP Ceste FBiH

Hronika04.04.18, 17:17h

Policija traga za bratom 19-godišnjaka koji je uhapšen zbog napada na uposlenike JP Ceste FBiH
Uhapšeni F. K. se sumnjiči za pomaganje F. E. (koji je u bijegu) za napad na Edina Skenderagića i Dragana Trebovića

 

Pripadnici Treće Policijske uprave u utorak su uhapsili F. K. (1992) rodom iz Priboja, nastanjen u Sarajevu, zbog pomaganja njegovom bratu, osumnjičenom za pokušaj ubistva i nanošenja povreda uposlenicima Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH, a jučer su ga predali Tužilaštvu.

 

Policija još traga za F. E. (1990) iz Priboja koji se sumnjiči za pokušaj ubistva i nanošenja teških povreda, potvrđeno je iz MUP-a KS-a.

 

Postoje osnovi sumnje da je F. K. pomagao F. E. koji je 2. aprila u 11,15 sati u zgradi Ceste FBiH, u Ulici Terezija, nedaleko od Skenderije u Sarajevu, napao Edina Skenderagića i Dragana Trebovića.

 

Podsjetimo, njih dvojica su došli u posjetu Draganu Treboviću, bivšim izvršnim direktorom za finansije. Do incidenta je došlo u njegovoj kancelariji kada ga je F. E. počeo udarati. Skenderagić je reagovao vidjevši da mu je napadnut radni kolega, te se umiješao pokušavajući zaustaviti napadača. Tom prilikom, F. E. je Edina nekoliko puta ubo čakijom u tijelo, nakon čega su oba napadača pobjegla.

 

U ovoj tuči Skenderagić je zadobio posjekotinu po grudima, ubod u stražnjicu i lijevu natkoljenicu i zadržan je na Ortopediji u Opštoj bolnici. Treboviću je konstatovana fraktura kostiju lica te je iz Opšte bolnice prebačen na Maksiofacijalnu hirurgiju KCUS-a.

 

Iz uprave Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH osudili su ovakav nemili događaj i istakli da on nije povezan sa poslovanjem ovog javnog preduzeća.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook