Direktor BH Gasa poručio

Ovo je ucjena Republike Srpske prema građanima Sarajeva, a ministar Džindić je stao na njihovu stranu!

Hronika29.03.18, 17:20h

Ovo je ucjena Republike Srpske prema građanima Sarajeva, a ministar Džindić je stao na njihovu stranu!
Što se tiče krajnjih korisnika, ovo je već ucjena Istočnog Sarajeva prema građanima Sarajeva. Želimo da upoznamo javnost, da Republika Srpska, odnosno Istočno Sarajevo koje vrši ovakve radnje pod krinkom da neki ventili cure, traže da BH Gas plati retroaktivno još milion maraka bez pravnog osnova

 

Jasmin Salkić, direktor BH Gasa kazao je da je smanjenje isporuke gasa Sarajevu i najava potpunog prekida ucjena od Istočnog Sarajeva prema građanima Sarajeva, jer traže isplatu milion KM iz 2015. godine - bez pravnog osnova.

 

"Što se tiče krajnjih korisnika, ovo je već ucjena Istočnog Sarajeva prema građanima Sarajeva. Želimo da upoznamo javnost, da Republika Srpska, odnosno Istočno Sarajevo koje vrši ovakve radnje pod krinkom da neki ventili cure, traže da BH Gas plati retroaktivno još milion maraka bez pravnog osnova. Mi smo usaglasili ima mjesec dana, i prihvatili povećanje transporta kroz Republiku Srpsku, prihvatili za 2018. godinu, a mi u svojoj poslovnoj godini ukalkulisali i to povećanje koje se ne bi odrazilo na građane Sarajeva", izjavio je Salkić za N1


On tvrdi da se sve to dešava jer mjesecima šuti - uprkos prozivkama Nermina Džindića, federalnog ministra energije, rudarstva i industrije. 

 

"Prozivaju me, i ministar, a ja pokušavam da se držim samo obligacionih odnosa, vrlo odgovornom politkom mene i mog tima, zadnje dvije godine, kada Sarajevo ima najmanju cijenu gasa u historiji, čime smo stabilizovali i poslovanje Sarajevo gasa u FBiH i Sarajevo gasa u Istočnom Sarajevu, prihvatili povećanje cijene transporta, ukalkulisali cijene i sada imate tu ucjenu da platimo iz 2015. godine još milion KM", pojasnio je. 

 

"Ja ne mogu retroaktivno vršiti plaćanja, pogotovo jer 2015. godine finansijska policija utvrdila utaje poreza, ne možete otvarati stare knjige kada ja nisam bio tu. Zašto u Istočnom Sarajevu nije tada rješavalo na način da se zatvara - ne znam. Vrši se pritisak na mene, da ja prihvatim nešto retroaktivno", izjavio je. 

 

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook