VIDEO/ Dođi u džamiju i zaradi, jer hafiz Čajlaković plaća

Koliko košta džuma, koliko namaz, a koliko teravija: Druga isplata pred ramazan, treća poslije Bajrama, a prva...

Hronika22.03.18, 08:54h

Koliko košta džuma, koliko namaz, a koliko teravija: Druga isplata pred ramazan, treća poslije Bajrama, a prva...
Snimak je napravljen u mektebu Poljice kod Zenice, a hafiz je u tom džematu imam. Čajlaković je desetero najupornije djece koja dolaze u mekteb nagradio novcem, a u ovisnosti o prisutnosti u džamiji, dobila su od osam do 45 KM

 

Hafiz Husejn ef. Čajlaković iz Zenice prije dva dana objavio je novi video na svom YouTube kanalu o tome kako djecu koja redovno dolaze u džamiju nagrađuje novcem. U zanimljivom videu Čajlaković na praktičan način pokazuje kako motivirati djecu da dolaze u džamiju na namaze.

 

Snimak je napravljen u mektebu Poljice kod Zenice, a hafiz je u tom džematu imam. Čajlaković je desetero najupornije djece koja dolaze u mekteb nagradio novcem, a u ovisnosti o prisutnosti u džamiji, dobila su od osam do 45 KM.

 

- Ovo je prva isplata onima koji su bili uporni u dolasku u džamiju. Druga isplata je pred ramazan, a treća poslije Bajrama. Jedan namaz nagrađuje se sa 25 feninga, sabah je pola marke, džuma marka, a teravija 20 feninga. Ko bude dolazio na mukabelu, bit će dodatno nagrađen. Kad ovi ostali vide da ste vi stvarno dobili pare, možda će i oni osjetiti potrebu da dolaze u džamiju - govori Čajlaković djeci.

 

Svako dijete vodilo je svoju evidenciju koliko je dolazilo u džamiju. Čajlaković za Avaz kaže da ovu ideju ima otkako radi kao imam.  

 

- Stimuliram djecu kroz hatme i nagrade. Uvijek ima nekih slatkiša. Idem na tu odgojnu opciju, da vole mekteb, islam, a kad zavole, lako će i naučiti. Kad dođu do vode, hoću da se i napiju te vode - kazao je hafiz. 

 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook