Djevojčica zbog malih boginja dva mjeseca nepomično leži

Nađa (2) nije smjela biti vakcinisana, majka krivi roditelje nevakcinisane djece: Pretvorili ste moje dijete u biljku!

Hronika17.03.18, 13:10h

Nađa (2) nije smjela biti vakcinisana, majka krivi roditelje nevakcinisane djece: Pretvorili ste moje dijete u biljku!
Nađa zbog autoimune bolesti nije smjela da bude vakcinisana MMR vakcinom. Nju je zato kolektivni imunitet trebalo da zaštiti od bolesti

 

Aparat za održavanje života zuji u sobi sa najstrožom izolacijom. Priključena na njega između gaza i cijevi koje joj paraju grlo nepomično leži djevojčica čije je tijelo prekriveno plikovima.

 

Nađa Petrović iz Kragujevca u Srbiji ima dvije godine. Ne može da se pomjeri. Ne može da se nasmiješi. Ne može da progovori. Ne može da podigne glavu i da pita – šta mi se to događa? Njena majka sedam sedmica gleda svoju djevojčicu i pita "zbog čega ste moje dijete pretvorili u biljku?".

 

Nađa Petrović leži na intenzivnoj njezi u Institutu za majku i dijete u Beogradu. Priključena je na aparate koji je održavaju u životu i to sve zbog malih boginja, koje nikako nije smjela da dobije.

 

Kada je napunila godinu i po dana ustanovljeno je da ima autoimunu bolest - poliglandularni sindrom tipa 1. Ona spada u onu grupu djece koja zbog svoje osnovne bolesti ne mogu da prime MMR vakcinu.

 

Nju je zato kolektivni imunitet trebalo da zaštiti od bolesti.

 

-Svi smo se borili da ona živi normalno, kao i svako drugo dijete, a na kraju će zbog morbila završiti kao biljka. Nevjerovatno mi je da ljudi ne žele svoju zdravu djecu da vakcinišu. Njih krivim za sve što se dešava jer da se nije desila epidemija moje dijete sada ne bi bilo bolesno – kaže za Blic Nađina mama Dragana Petrović.

 

nada-petrovic

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook