objavljeni privatni računi iz istrage

Ekskluzivni detalji slatkog života Ivice Todorića i njegove obitelji: Od banana do jahte - sve kupovali na račun Agrokora!

Biznis Klub11.03.18, 12:46h

Ekskluzivni detalji slatkog života Ivice Todorića i njegove obitelji: Od banana do jahte - sve kupovali na račun Agrokora!
Dokumenti koje je objavio Jutarnji pokazuju da je na taj način plaćan leasing za luksuznu jahtu, zatim troškovi zimovanja u europskim skijalištima i druga putovanja, odjeća, obuća, nakit, ženske torbice, ali i računi za nabavku svakodnevnih životnih potrepština


 

Zagrebački Jutarnji list objavio je privatne račune iz istrage koja se, između ostaloga, bavi i rastrošnim životom svih članova obitelji Ivice Todorića na račun Agrokora.


Zagrebački dnevni list navodi kako su članovi obitelji bivšeg vlasnika Agrokora troškove luksuznog života od 2010. godine knjižili kao troškove pripreme IPO-a - javne prodaje dionica Agrokora, koja se prema najavama trebala dogoditi na ljeto 2017. na Londonskoj burzi.


Ukupno je Agrokor na navodnu pripremu za IPO, koja se na kraju nikada nije dogodila, tokom šest godina utrošio oko tri milijarde kuna ili oko 400 miliona eura, od čega veliki dio otpada na privatne troškove obitelji Todorić.

 

ivica-todoric-bogatstvo


Na te ogromne iznose nije plaćen porez na dohodak, niti ikakav drugi porez, nego su to bili, budući da su se knjižili na IPO, porezno priznati rashodi za Agrokor.


Dokumenti koje je objavio Jutarnji pokazuju da je na taj način plaćan leasing za luksuznu jahtu, zatim troškovi zimovanja u europskim skijalištima i druga putovanja, odjeća, obuća, nakit, ženske torbice, ali i računi za nabavku svakodnevnih životnih potrepština, prenosi agencija Fena.

 

A kako navodi Jutarnji, Ivica Todorić, čini se, bio je najmanje rastrošan član obitelji. Osim rijetkih putovanja, njegovi jedini troškovi na Agrokorov račun bila su odijela kupljena kod privatnih krojača u Londonu za otprilike nekoliko desetaka hiljada eura godišnje.

 

ivica todoric


No, njegova kći nije ni blizu skormnosti... Samo u jednom dijelu sobe-ormara Ive Balent - koja je vlasnica četvrtine Kulmerovih dvora i kojoj je prošle sedmice odblokirana imovina - istražitelji su pronašli enormno bogatstvo. 


Ljudi bliski istrazi kažu da se to enormno bogatstvo nalazi samo u torbicama, tridesetak komada u raznim bojama, uglavnom marke Hermes Birkin, koje prema njihovoj slobodnoj procjeni ukupno vrijede oko 300 hiljada eura.

 

Sve detalje bahatog rastrošnog života Todorićevih čitajte OVDJE.


 

(FENA/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook