VIDEO/ PRIZORI IZ ZRAKA TOKOM PROTESTA BORACA

Kilometarske kolone nadomak Sarajeva: Ovako su juče izgledale ceste koje vode u 'blokirani' glavni grad BiH

Hronika01.03.18, 14:07h

Kilometarske kolone nadomak Sarajeva: Ovako su juče izgledale ceste koje vode u 'blokirani' glavni grad BiH
Kolike su kolone vozila bile na cestama zabilježila je dronom ekipa Helifilma. Prioženi snimci načinjeni su jučer na planinskom prevoju Ivan Sedlo

 

 

Tokom jučerašnjih protesta i blokade glavnih saobraćajnica koju su organizovali bivši borci Armije RBiH i HVO-a, skoro 20 sati bilo je nemoguće glavnim putnim pravcima u Federaciji BiH stići do Sarajeva, ali i drugih bh. gradova. 


Sve to izazvalo je nezapamćen saobraćajni kolaps u državi, a kolike su kolone vozila bile na cestama zabilježila je dronom ekipa Helifilma. Prioženi snimci načinjeni su jučer na planinskom prevoju Ivan Sedlo.

 


Konačna deblokada saobraćaj na Vogošćanskoj petlji kod Sarajeva te magistralnog puta M-17 načinjena je jutros oko šest sati od strane specijalaca Federalne uprave policije. Nešto kasnije, u 8:15 sati došlo je do deblokade i puta Sarajevo – Konjic na lokaciji Ivan sedlo. 


Najteža situacija i dalje je na petlji Šićki Brod, na ulazu u Tuzlu, gdje blokada i dalje traje, a FUP najavljuje i ovdje intervenciju specijalaca. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook