video/ opasna konkurencija

Pojavila se nova društvena mreža 'Vero': Hoće li uništiti Instagram?

Tehno28.02.18, 20:20h

Pojavila se nova društvena mreža 'Vero': Hoće li uništiti Instagram?
Pokrenuo ju je 2015. godine Ayman Hariri, milijunaš, biznismen i sin bivšeg premijera Libanona Rafika Haririja. U intervjuu za CNBC otkrio je da je pokrenuo aplikaciju jer su ga frustrirale brojne reklame na Facebooku i Instagramu

 

POJAVILA se nova društvena mreža. Zove se Vero i opasna je konkurencija Instagramu, a trenutno i jedna od najpopularnijih aplikacija na App Storeu- piše Index.

 

Aplikacija, u potpunosti bez reklama, omogućava korisnicima da dijele fotografije, dodaju linkove te preporučuju filmove, serije, knjige i emisije svojim prijateljima. Vero se opisuje kao "društvena mreža koja ti dopušta da budeš ono što jesi". Ime Vero dolazi od talijanske riječi "vero", što znači istina.

 

Pokrenuo ju je 2015. godine Ayman Hariri, milijunaš, biznismen i sin bivšeg premijera Libanona Rafika Haririja. U intervjuu za CNBC otkrio je da je pokrenuo aplikaciju jer su ga frustrirale brojne reklame na Facebooku i Instagramu.

 

Vero je na početku trebao biti besplatan samo za prvih milijun korisnika, a nakon toga je plan bio da se plaća neka vrsta pretplate kako bi se osiguralo da društvena mreža ostane ad-free. Ipak, zbog velikog interesa, odlučeno je da će Vero ostati besplatan i nakon što je premašio milijun korisnika.

 

 


Na Veru nema oglasa, nema algoritama, nema targetiranja publike, objave se pojavljuju kronološki (što je trenutno najslabija točka Instagrama koji objave prikazuje prema popularnosti i broju lajkova), a cijela bit ove društvene mreže je da olakša korištenje društvenih mreža i cijelu stvar što više približi stvarnom životu.

 

 

Iako je doživio veoma brzu popularnost na App Storeu i Google Playu, korisnici se zasad u komentarima i na drugim društvenim mrežama žale na neke probleme poput smrzavanja te problema s logiranjem, a neki kažu i da im je teško shvatiti kako se koristi, no s obzirom na to da je riječ o platformi koja je tek pokrenuta to je bilo očekivano. Ono što će biti izazov za kreatore Vera je zadržati pažnju korisnika i influencera.

 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook