VIDEO/ Prenosili i po 900 kilograma droge u jednom letu

Srpski vojni piloti uhapšeni zbog 'narko-letova': Radili za jedan od najvećih svjetskih kartela

Hronika23.02.18, 17:24h

Srpski vojni piloti uhapšeni zbog 'narko-letova': Radili za jedan od najvećih svjetskih kartela
Detaljna istraga koju je sprovela policija Španije od Malage do Sevilje, rezultirala je i zaplijenom tri vozila, nekoliko mobilnih telefona, letačkih instrumenata, bankovnih izvoda i oko 18.000 eura

 

U Španiji je u akciji razbijanja međunarodnog lanca trgovine drogom uhapšeno 18 ljudi, uključujući dvojicu srpskih pilota, prenio je britanski Daily Telegraph.

 

Kako navode, Srbi su helikopterima prenosili drogu za jedan od najvećih svjetskih kartela, a učestvovali su i u trgovini ljudima.

 

Prema pisanju britanskog lista, jedan od pilota je bivši srpski vojnik specijalizovan za noćno letenje, sa boravištem u Švicarskoj.

 

Osim toga, Daily Telegraph navodi da je grupa koristila helikoptere koji su mogli da prenesu velike količine droge, kao i da su bili specijalizovani za krijumčarenje hašiša koji je helikopterima prenošen iz Maroka u Španiju. 

 

Detaljna istraga koju je sprovela policija Španije od Malage do Sevilje, rezultirala je i zaplijenom tri vozila, nekoliko mobilnih telefona, letačkih instrumenata, bankovnih izvoda i oko 18.000 eura. 

 

Prema pisanju medija, policijska operacija počela je 2017. godine kada je jedan helikopter korišten za "narko-letove" pronađen u planinama Andaluzije. 

 

Španski mediji ističu i da su zaplijenjeni helikopteri proizvedeni u Njemačkoj, kao i da su pored nekoliko ljudi mogli da ponesu i do 900 kilograma droge u jednom letu.

 

 

(b92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook