Predsjednik RS-a o prijedlogu visokog predstavnika

Dodik: Prije će nestati BiH nego što će biti uveden jedan predsjednik!

Front23.02.18, 16:38h

Dodik: Prije će nestati BiH nego što će biti uveden jedan predsjednik!
Komentarišući mišljenje Incka da u BiH treba težiti ka jednom predsjedniku i dva zamjenika, pri čemu bi predsjednik imao mandat od četiri godine, a nakon toga bi moglo doći do rotacije, Dodik je za RTRS rekao da je to nemoguće i da neće da priča o toj temi

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da prije neće biti BiH, nego što će biti uveden jedan predsjednik.

 

"Međunarodni faktor sa nekoliko veoma ostrašćenih visokih predstavnika nije uspio da napravi ovo što sada na zalasku karijere i bez ikakve snage predlaže Valentin Incko - da uvede jednog predsjednika", rekao je Dodik. 

 

Komentarišući mišljenje Incka da u BiH treba težiti ka jednom predsjedniku i dva zamjenika, pri čemu bi predsjednik imao mandat od četiri godine, a nakon toga bi moglo doći do rotacije, Dodik je za RTRS rekao da je to nemoguće i da neće da priča o toj temi. 

 

"Uloga međunarodne zajednice je da onemogući bilo kakvo nasilje ili sukob, ali da omogući razvoj političkog dogovora i konsenzusa faktora koji su u tome važni, a ne da oni nama govore šta je važno, a šta nije. Mi to odbacujemo", istakao je predsjednik Srpske.

 

Incko je juče rekao da je do sada politika često bila paralisana "i u budućnosti moglo bi se težiti ka jednom predsjedniku i dva zamjenika, pri čemu bi predsjednik imamo mandat od četiri godine, a nakon toga bi moglo doći do rotacije". 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!