ZAŠTO UGOSTITELJI NISU U PRAVU?

Otvoreno pismo premijeru Fadilu Novaliću: Laži i obmane oko donošenja zakona o pušenju

Hronika13.02.18, 13:00h

Otvoreno pismo premijeru Fadilu Novaliću:  Laži i obmane oko donošenja zakona o pušenju
Povod slanja pisma je bila takozvana “sesija članova Udruženja hotelijera i restoratera u BiH u saradnji sa predstavnicima trgovaca FBiH i Privrednom komorom FBiH sa premijerom Federacije BiH” na kojoj je prisustvovao i Premijer FBiH Fadil Novalić

 


Udruženje PROI uputilo je otvoreno pismo premijeru FBiH Fadilu Novaliću, kao i poziv na akciju slanja pisama građana i organizacija, u kojima se ističe bitnost usvajanja Nacrta zakona o kontroli duhana u FBiH.


Povod slanja pisma je bila takozvana “sesija članova Udruženja hotelijera i restoratera u BiH u saradnji sa predstavnicima trgovaca FBiH i Privrednom komorom FBiH sa premijerom Federacije BiH” na kojoj je prisustvovao i Premijer FBiH Fadil Novalić.


Na događaju Novalić ističe da novi Nacrt posljedica tendencije suzbijanja pušenja, ali da će isti izazvati kontroverze i uticati na rad ugostiteljstva. Također navodi da omogućavanje upotrebe duhanskih proizvoda ujedno omogućava razvoj i druge vrste ekonomije, ugostiteljskog sektora.


Međutim, iz Udruženja PROI ukazuju na druge, mnogo pogubnije posljedice pred kojima svi ovi argumenti padaju u vodu. Pismo u cjelosti prenosimo u nastavku...

 

proi-pismo-1
proi-pismo-2

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook