Elmedin Konaković rano jutros oglasio se na Facebooku

S merakom ću žrtvovat poziciju premijera! Ova će priča, ako Bog da, izvući na čistac sve uvezane u hobotnicu...

Front13.02.18, 09:35h

S merakom ću žrtvovat poziciju premijera! Ova će priča, ako Bog da, izvući na čistac sve uvezane u hobotnicu...
Analiziram svoje postupke i razmišljam šta sam to loše uradio pa oni mogu misliti da će ponudama i pritiscima promijeniti stav mojih prijatelja i mene, piše Konaković

 

Ne stišava se bura nakon izlaska premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića iz Stranke demokratske akcije (SDA), a on se danas ponovo oglasio na svom Facebook profilu. Konakovićev status prenosimo u cjelosti: 

 

- Na kraju ove priče najviše mi smeta što ljudi sa kojim sam proveo godine u politici ovako misle o meni. Ne mislim na ove laži da sam mason.

 

Ne mislim na sve ove izmišljotine plasirane kroz portale koji su do juče dobijali naloge da o meni lijepo pišu, oni pišu kako im se kaže. 

 

Mislim na ove njihove ponude koje sam imao, da budem nosilac lista, da kao relativno mlad političar iskoristim priliku, ostanem u stranci i budem jedan od njenih lidera. Da budem karijerista.

 

Još mi je gore što misle da će ovaj medijski pritisak promijeniti moj stav, misle da sam tome podložan. 

 

Analiziram svoje postupke i razmišljam šta sam to loše uradio pa oni mogu misliti da će ponudama i pritiscima promijeniti stav mojih prijatelja i mene? 

 

Ova će priča izvući na čistac ako Bog da sve ove koji su uvezani u hobotnicu zbog koje stanje u društvu nije ni izbliza onako kako bi trebalo biti. 

 

Izvući će tu nepravdu na čistac. 

 

Vidjećete kako zastave vezu oni koji se lažno svađaju u javnosti, vezu zastave radi interesa koji su jači čak i od njihove mržnje koju jedni prema drugim osjećaju. 

 

Taj nam je njihov interes neprijatelj. 

 

S merakom ću žrtvovati ne samo poziciju premijera za ovaj proces, žrtvovaću i političku karijeru, a i mnogo više od toga ako zatreba.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook