SPECIJALAN GOST NA VEČERI UDRUGE 'PRSTEN'

Dragan Čović: Izmjena Izbornog zakona BiH pitanje je svih pitanja za Hrvate! Nećemo biti nacionalna manjina!

Front11.02.18, 09:03h

Dragan Čović: Izmjena Izbornog zakona BiH pitanje je svih pitanja za Hrvate! Nećemo biti nacionalna manjina!
Naveo je također da pritisci "koji dolaze iz različitih izvora političke moći, koji bi željeli Hrvate ostaviti izvan prostora BiH i pretvoriti ih u nacionalnu manjinu, neće uspjeti"


 

Izmjene Izbornog zakona su danas pitanje svih pitanja za Hrvate, koji su najmalobrojniji narod u BiH - poručio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović u pozdravnom govoru na tradicionalnoj Večeri članova i prijatelja Udruge bosanskih Hrvata "Prsten", ogranak Đakovo.

-Imamo pravo tražiti da budemo konstitutivni jednakopravni narod u BiH. Odluka Ustavnog suda da legitimni predstavnici konstitutivnih naroda moraju predstavljati svoje narode i u Predsjedništvu BiH i u Parlamentarnoj skupštini će se morati provesti. Ovo nije pitanje bilo kojeg pojedinca, bilo koje političke opcije niti jedne političke stranke - ovo je pitanje hrvatskog naroda, njegove opstojnosti, kako u RH tako i u BiH - istakao je Čović, saopćeno je iz Udruge "Prsten".


Naveo je također da pritisci "koji dolaze iz različitih izvora političke moći, koji bi željeli Hrvate ostaviti izvan prostora BiH i pretvoriti ih u nacionalnu manjinu, neće uspjeti".


Kao poseban gost tradicionalne Večeri, okupljenim članovima "Prstena" Čović je rekao da ova udruga danas mnogo znači ne samo za Hrvate Bosne i Hercegovine, nego i za Hrvate diljem svijeta.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook