VIDEO/ BRAKOVI PUCAJU, RODITELJI 'NA UDARU'

Mamine dileme: Sve što vas tišti, a nemate koga da pitate, saznajte ovdje... Popularna emisija pred bh. gledaocima

Mediji10.02.18, 12:58h

Mamine dileme: Sve što vas tišti, a nemate koga da pitate, saznajte ovdje... Popularna emisija pred bh. gledaocima
S obzirom na to da majčinstvo donosi mnogo dilema jer je u isto vrijeme zahtjevno i predivno, neophodan je prostor u kojem se ne ustručavamo da otvoreno razgovaramo o svemu što danas roditeljstvo nosi

 

 

S autorskom emisijom “Mamine dileme“ na televiziju se nakon višegodišnje pauze vratila Meliha Mulahalilović Žiško, nekadašnja urednica i voditeljica jutarnjeg programa Hayat TV-a.


Emisija je kombinacija razgovora sa majkama, savjeta stručnjaka iz različitih oblasti i obrađuje teme iz svakodnevnog života žene s posebnim osvrtom na majčinstvo, bračni život i karijeru. 


- Nakon emitiranja prvih epizoda, reakcije su odlične. Iako su naši razgovori usmjereni prvenstveno ka majkama, i tate s pažnjom prate roditeljske teme i javljaju utiske. Lično sam osjećala obavezu da kreiram projekt  u kojem nema politike, tabloidnih sitničarija i muzičkih takmičenja.  Za mene su “Mamine dileme” mnogo više od emisije, to je pokret  i to znaju svi ljudi koji su uključeni u produkciju, navodi autorica. 


S obzirom na to da majčinstvo donosi mnogo dilema jer je u isto vrijeme zahtjevno i predivno, neophodan je prostor  u kojem se ne ustručavamo da otvoreno razgovaramo o svemu što danas roditeljstvo nosi. 


Kroz razgovor s drugim mamama, Meliha otkriva radosti majčinstva, smiješne situacije ali  i male stvari koje život čine ljepšim i lakšim. Uz pomoć stručnjaka ukazuje na opasnosti oko nas, ali i na adekvatna rješenja kada je u pitanju pravilan rast i razvoj djeteta.


- Nikada nije bilo više izazova za porodicu nego što je to slučaj danas. Brakovi pucaju, djeca se odgajaju na internetu, društvo nas stalno stavlja na vagu, a svi mi želimo samo sačuvati duševni mir i naše najmilije. I trebamo savjet, iskren i prijateljski, navodi Meliha.
 

Mamine dileme možete pratiti svake nedjelje od 17 sati u programu Face TV-a.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook