Pala i prva žrtva komšijskog sukoba

Porodica iz bivše Jugoslavije 'teroriše' komšije u Kelnu: Galame, lupaju vratima, prljave pelene bacaju kroz prozor...

Hronika07.02.18, 10:03h

Porodica iz bivše Jugoslavije 'teroriše' komšije u Kelnu: Galame, lupaju vratima, prljave pelene bacaju kroz prozor...
29 stanovnika zgrade potpisalo je peticiju koja je otišla na adresu gradske uprave. Međutim, gradske vlasti kažu da su nemoćne u ovom slučaju, jer je zakon na strani "problematične" porodice

 

Duže od godinu dana traje pravi komšijski rat u njemačkom Kelnu, a glavni akteri su imigranti iz bivše Jugoslavije piše portal Bild i navodi da je nedavno pala prva žrtva ovog sukoba.

 

Naime, stanovnik zgrade, u koju je 2016. godine doselila porodica iz bivše Jugoslavije, Wolfgang Giels (63) preminuo je od posljedica srčanog udara koji je prouzrokovao stalni stres.

 

Njegova udovica Marita Hückeswagen (56) izjavila je da je Wolfgang proveo mnogo noći bez sna od kada je porodica doselila u zgradu. Ne navodi se odakle je tačno pomenuta porodica iz bivše Jugoslavije.

 

Komšija Tim (36) takođe je naveo da su članovi te porodice jako bučni i da ostali stanovnici ne mogu da spavaju zbog njih.

 

"Od kada su doselili mi više nemamo mira. U večernjim satima posebno postane bučno. Odrasli galame, lupaju vratima, djeca skaču, a prljave pelene samo bace kroz prozor. Lista je duga", rekao je Tim.

 

Zbog svega toga 29 stanovnika zgrade potpisalo je peticiju koja je otišla na adresu gradske uprave. Međutim, gradske vlasti kažu da su nemoćne u ovom slučaju, jer je zakon na strani "problematične" porodice.

 

Sve ovo rezultiralo je sa više intervencija policije, a protokol o kršenju kućnog reda sastavljen je na čak 36 stranica.

 

Muškarac, koji je član pomenute porodice, pristao je da da izjavu za Bild i kaže da u ovom slučaju ne vidi ništa sporno.

 

"Možda su djeca ponekad bučna. Možete li zamisliti kako je odgajati četvoro djece", rekao je on, prenosi njemački portal ne navodeći mu ime.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook