Kolaps gradskog saobraćaja u Sarajevu

GRAS bez alternative za trolejbuse: Do centra grada do 10. februara voze samo tramvaji i komercijala!

Hronika22.01.18, 10:20h

GRAS bez alternative za trolejbuse: Do centra grada do 10. februara voze samo tramvaji i komercijala!
Očito je da prinudni upravitelj GRAS-a Haris Gušić nije na vrijeme reagirao niti je tražio alternativna rješenja za građane

 

Obustava trolejbuskog saobraćaja od Dobrinje do Jezera i Trga Austrije zbog radova na izgradnji Južne longitudinale za građane znači traženje alternativnog prijevoza, pa čak i duplog troška ukoliko budu primorani ići komercijalnom linijom Dobrinja-Vijećnica. To će biti najveći udar za penzionere koji već imaju kupone za prijevoz. 

Trolejbusi samo na relaciji Trg Austrije – Jezero i Dobrinja – Depo trolejbusa

Zbog radova na izgradnji Južne longitudinale od 20. januara do 10. februara bit će u potpunosti obustavljen trolejbuski saobraćaj na postojećim linijama, kao i saobraćaj u ulicama Azize Šaćirbegović, Zvornička i Safeta Hadžića u Sarajevu.
Iz tog razloga će trolejbusi saobraćati samo na relaciji Trg Austrije – Jezero i Dobrinja – Depo trolejbusa, saopćeno je iz GRAS-a.

 

Obustava saobraćaja planirana je do 10. februara, a preduzeće GRAS nije organiziralo alternativni prijevoz na ovoj trasi. Poručuju da će povećati broj tramvaja od Ilidže do Baščaršije i autobusa na relaciji Dobrinja-Nedžarići. 

 

S obzirom da će veliki broj građana sada koristiti samo tramvajski prijevoz sve do 10. februara očekuju se gužve u javnom gradskom saobraćaju. Uzimajući u obzir učestale probleme u odvijanju tramvajskog saobraćaja zbog pucanja šina, ali i kvarova na elektro mreži postoji mogućnost kolapsa javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo.

 

Očito je da prinudni upravitelj GRAS-a Haris Gušić nije na vrijeme reagirao niti je tražio alternativna rješenja za građane. Ukoliko se nešto ne promijeni u narednim danima, sva odgovornost za mogući kolaps bit će na Gušiću i Vladi KS vlasniku preduzeća GRAS.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook