Nakon žalbe Švicaraca

Drama se nastavlja: Evropska rukometna federacija nije verifikovala izvještaj s meča u Tuzli

Sport14.01.18, 10:46h

Drama se nastavlja: Evropska rukometna federacija nije verifikovala izvještaj s meča u Tuzli
Razlog ovog propusta vjerovatno leži u činjenici da su se gosti žalili EHF-u zbog toga što bh. rukometaš Tomislav Nuić nije bio u zapisniku za ovu utakmicu

 

Evropska rukometna federacija (EHF) na svojoj služebenoj stranici izostavila je izvještaj sa sinoćnje utakmice između BiH i Švajcarske (21:15) koja je neočekivano dobila treće poluvrijeme, jer izvještaj sa iste nije verifikovan.

 

Naime, u vijesti koja je objavljena nešto iza ponoći, EHF je opisao preostalih sedam susreta u okviru kvalifikacija za SP istaknuvši da su baraž obezbijedili Rusija i Rumunija, dok je jedini susret koji nije opisan onaj odigran u Tuzli gdje su bh. rukometaši savladali Švajcarce sa 21:15.

 

Razlog ovog propusta vjerovatno leži u činjenici da su se gosti žalili EHF-u zbog toga što bh. rukometaš Tomislav Nuić nije bio u zapisniku za ovu utakmicu, iako je on nastupio na samoj (postigao gol i zaradio crveni karton, vjerovatno nakon što se saznalo da nije u protokolu za utakmicu).

 

Istina, na stranici među rezultatima stoji da je BiH pobijedila i da se nalazi na čelu grupu, kao i da se u zapisniku nalazi ime Nuića, ali rezultat još nije potvrđen.

 

U bh. reprezentaciji tvrde da je za sve kriv delegat susreta, Slovenac Darko Repesnek, koji je navodno priznao grešku i preuzeo odgovornost za ovaj nevjerovatni propust.

 

Bez obzira ko je kriv konačnu odluku i potvrdu ko ide u baraž donijeće će Disciplinska komisija EHF-a.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook