VIDEO/ Bit će raspisan novi javni poziv

Općina Centar mladima pomaže u rješavanju stambenog pitanja: Očekujemo veći broj prijava nego 2017.

Hronika09.01.18, 11:53h

Općina Centar mladima pomaže u rješavanju stambenog pitanja: Očekujemo veći broj prijava nego 2017.
Kasno smo rapisali poziv, ali ćemo ga prenijeti na ovu godinu, tako da očekujemo da se prijavi veći broj, istakla je Ramović

 

Predstavnici sarajevske Općine Centar danas su uručili rješenja za refundiranje dijela troškova plaćenog poreza na promet nekretnina za podršku stambenom zbrinjavanju mladih, u okviru projekta za koji je u prošlogodišnjem budžetu osigurano 100.000 KM.

 

Uime općinske službe za stambene poslove Almasa Ramović novinarima je kazala da je ovo jedan od projekata koje provodi načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić želeći pomoći mladim ljudima.

 

- Ovaj projekt je namijenjen mladima s područja općine Centar, do 35 godina starosti. Nastavit ćemo ga i u 2018. godini, a bit će raspisan javni poziv - rekla je Ramović.

 

Istakla je da je u ovoj grupi Općina pomogla 14 osoba, koji su dobili po 2.000 KM.

 

opcinacentar-markica

 

- Kasno smo rapisali poziv, ali ćemo ga prenijeti na ovu godinu, tako da očekujemo da se prijavi veći broj - istakla je Ramović.

 

Korisnica projekta Maja Kurtagić pohvalila je aktivnosti Općine Centar u vezi s ovim projektom navodeći da je poticaj mladim ljudima da ostanu u Bosni i Hercegovini.

 

Javni poziv za ovaj projekt raspisan je polovinom augusta, a drugi će, za ostatak sredstava, biti kada Općinsko vijeće Centar Sarajevo o tome donese odluku.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook