foto/ preko noći postale obdarene

Prve estradne 'silikonke': Evo koja je pjevačica još osamdesetih uvećala grudi, a slijedile su je...

Showbizz09.01.18, 10:25h

Prve estradne 'silikonke': Evo koja je pjevačica još osamdesetih uvećala grudi, a slijedile su je...
Ni Lepa Brena nije priznala da je dorađivala poprsje, ali izvori kažu da je dorađivala poprsje i da je operisala krajem osamdesetih

 

Posljednjih godina pa i decenija, silikonske grudi toliko su popularne na estradi da skoro nema pjevačice koja drži do svog imidža, a da ih nije pazarila.

 

Međutim, malo je poznato da je prvi hirurški rez po tom pitanju učinila Zorica Brunclik, i to davne 1986. godine. Slijedila ju je Suzana Mančić, a potom Lepa Brena, da bi ih konačno na veliku scenu donijela Ceca Ražnatović početkom devedesetih.

 

Svako ko je gledao “Žikinu dinastiju” u kojoj Zorica Brunclik pjesmom baca u sevdah her Žiku, može da primjeti da tada crvenokosoj i mladoj pjevačici nije falilo seksipila, ali da u predijelu grudnog koša nije bila toliko obdarena. Zorica je 1986. godine uvećala poprsje, postavši tako prva poznata dama u bivšoj Jugoslaviji koja je to uradila.

 

zorica-brunclik-silikoni

 

Zorica je 1986. godine uvećala poprsje, postavši tako prva poznata dama u bivšoj Jugoslaviji koja je to uradila.

 

zorica-brunclik-2

 

 

Zorica na ovu temu nikada nije javno pričala, međutim, odala ju je njena silikonska eks ju nasljednica Suzana Mančić, koja je prije par godina priznala da je svoje grudi uvećala inspirisana upravo pjevačicinim.

 

suzana-mancic-silikoni

 

– Od naših pjevačica Zorica je prva imala silikone. Bile smo zajedno na turneji i ja sam bila oduševljena njenim poprsjem, ispitivala sam je gdje je radila intervenciju, da li je boljelo, koliko košta… Ona mi je sve objasnila i preporučila mi svog hirurga u Minhenu. On mi je uradio takve grudi da su odlične i poslije 30 godina! Hvala i Zorici i njemu – izjavila je voditeljka krajem 2016. godine za magazin “Star”.

 

Ni Lepa Brena nije priznala da je dorađivala poprsje, ali izvori kažu da je dorađivala poprsje i da je operisala krajem osamdesetih. No, njen motiv nije bila veličina nego težina i čvrstina. Brena nikada nije pretjerano isticala dekolte za razliku od najpopularnije estradne silikonke Cece Ražnatović.

 

lepa-brena-silikoni

 

Tih devedesetih mnogi su bili šokirani kako je Ceca preko noći dobila dekolte a la Pamela Anderson, ali folk zvijezda godinama nije željela da prizna ono što je očigledno, da bi u novom milenijumu ipak otkrila da njene grudi nisu prirodne.

 

ceca-silikoni

 

(ALO, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook