VIDEO/ Stipe Mesić kod Stankovića

Ustašizacija Hrvatskoj ne da disati, na djelu je prava pošast. Moje ustašovanje je rezultat tadašnje politike HDZ-a!

Front07.01.18, 15:38h

Ustašizacija Hrvatskoj ne da disati, na djelu je prava pošast. Moje ustašovanje je rezultat tadašnje politike HDZ-a!
U svojem izlaganju Mesić nije štedio Crkvu, ni predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Rekao je kako u Crkvi danas imamo čiste fašistoide, govorio o slovu U i križarima

 

Gost ovosedmične HRT-ove emisije Nedjeljom u dva bio je bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Na početku emisije rekao je da svako vrijeme prihvaća onakvo kakvo je i nikad ne žali za onim što je bilo.

 

- I ovaj svoj dio života koristim na najbolji mogući način. Kad me pitaju koja mi je jedina želja, oženiti unuka čim diplomira, a sad su mu tek četiri godine - rekao je Mesić.

 

Na pitanje kakva mu je bila prošla godina, Mesić je rekao kako situacija u Hrvatskoj nije dobra jer zemlja nikad nije bila razjedinjenija.

 

- Stranke su razjedinjene, nema strategije razvoja Hrvatske - dodao je.

 

No, već u sljedećoj rečenici otišao je u 1941. godinu, piše HRT.

 

- Danas se događa jedna pošast, a to je da se mijenja povijest, da se pobjednici iz Drugog svjetskog rata proglašavaju gubitnicima, a gubitnici pobjednicima. Imate i mlade ljude koji ne shvaćaju o čemu se radi. Krivac za to je obrazovanje, ako mladom čovjeku ne date pravo obrazovanje, on će prihvatiti ono što mu se nudi, a to su falsifikati povijesti, ustažizacija koja Hrvatskoj ne da da diše - rekao je.

 

Na pitanje je li za njegova stajališta o Jasenovcu krivo obrazovanje, Mesić odgovara da je za to kriva agresija na Hrvatsku i politika HDZ-a.

 

- Kad sam vidio da ona šteti Hrvatskoj, ja sam je napustio - istaknuo je.

 

Svoje ustašovanje, kako je rekao, pripisao je politici HDZ-a.

 

- HDZ je smatrao da moramo angažirati sve da spriječimo uspjeh agresije - rekao je Mesić.

 

U svojem izlaganju Mesić nije štedio Crkvu, ni predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Rekao je kako u Crkvi danas imamo čiste fašistoide, govorio o slovu U i križarima.

 

Predsjedničino povremeno seljenje ureda u manje hrvatske gradove, u namjeri da bolje upozna probleme stanovnika i pridonese bržem razvoju, Mesić je usporedio s Titovom štafetom.

 

Čitavu emisiju pogledajte OVDJE.

 

(HRT, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook