KROZ MILJACKU I BOSNU DO ILIJAŠA

Od ranog jutra svi na terenu: Nastavlja se potraga za Aldinom Mulićem - sve dok se tijelo ne nađe

Hronika24.12.17, 12:00h

Od ranog jutra svi na terenu: Nastavlja se potraga za Aldinom Mulićem - sve dok se tijelo ne nađe
Detaljno se pretražuje korito rijeke Miljacke od mjesta nesreće pa nizvodno do Sastavaka, kao i korito rijeke Bosne, od Sastavaka nizvodno prema Ilijašu



Akcija pretrage za tijelom Aldina Mulića, lica koje je 13. decembra upalo u rijeku Miljacku na Dolac Malti, Općina Novo Sarajevo, nastavljena je jutros od 07:00 sati, kao i prethodnih dana.


Kako je saopćeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite, u skladu s procijenjenom situacijom na terenu angažovane su organizovane snage zaštite i spašavanja Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i općinskih službi civilne zaštite. Detaljno se pretražuje korito rijeke Miljacke od mjesta nesreće pa nizvodno do Sastavaka, kao i korito rijeke Bosne, od Sastavaka nizvodno prema Ilijašu.


- Do sada akcija pretrage nije dala rezultata ali se nastavlja sve dok se tijelo nastradale osobe ne pronađe - navedeno je u saopćenju.


U potrazi i danas angažovani timovi FUCZ, KUCZ, Općinskih službi civilne zaštite, profesionalne vatrogasne jedinice i dobrovoljna vatrogasna društva.


Jučer je u Sarajevu sahranjen 24-godišnji Irhan Fočo, koji je dao život pokušavajući pomoći Aldinu Muliću.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook