FOTO/ SVEČANO PREDSTAVLJANJE MODNE LINIJE 'KISMET men's Suit'

Sada znate gdje možete kupiti vrhunsko domaće odijelo: Nakon najjačih svjetskih brendova, od sada i u BiH!

Biznis Klub24.12.17, 09:50h

Tržište Bosne i Hercegovine od danas je bogatije za novi brend muških odijela pod nazivom "KISMET, men's suit", u Brijesnici Maloj upriličeno je svečano otvorenje gdje su se gosti mogli sami uvjeriti u kvalitet domaćeg modnog brenda

 

Juče je u Brijesnici Maloj upriličeno svečano otvoranje i predstavljanje domaćeg brenda muških odijela "KISMET men's Suit". Ceremonija otvaranja započela je u 13:00 sati. Uvažene goste pozdravili su TV voditelji Fikret Hodžić i Ana Bavrka.

 

Prisutnima se na početku obratio vlasnik kompanije, Alen Karić, srdačnom dobrodošlicom, a onda se zahvalio prvenstveno svojoj majci, ali i svim drugima koji su na neki način doprinijeli kompaniji i ovom posebnom danu. 

 

img-20171223-194549-resized-2048

 

Povodom toga, gostima se javno obratio Đemal Memagić, vlasnik kompanije Alma Ras, koji je uputio čestitke i pohvale za menadžment i sve radnike Kismeta. Gosti su imali priliku u kratkom filmu pogledati i poslušati sve o firmi "Kismet", a nakon toga obići novootvorenu prodavnicu muških odijela, kako bi se i sami uvjerili u ljepotu, kvalitet i sklad ovog bh. brenda. U zabavnom dijelu programa ugođaj je, između ostalih, upotpunio pjevač Amel Ćurić.
 

 

img-6667-resized-2048

 

- Kismet radi nešto više od dvadeset godina, prije svega kao proizvođač zaštitne opreme, radnih odijela. Godine1997. počeli smo proizvoditi dječija modna odijela za njemačku firmu "New Gol". U zadnje tri godine smo tehnološki razvili proizvodnju muškog modnog odijela i to po italijanskoj tehnologiji. Dobili smo ugovore sa najjačim svjetskim brendovima, ali isto tako uporedo radimo vlastitu modnu liniju i danas smo predstavili "KISMET, men's suit", muško odijelo za bosanskohercegovačko tržište, za početak, a u perspektivi svakako planiramo i širenje prodaje u inostranstvo. Doći u poziciju da prodajete vlastiti brend i vlastitu kreaciju svakako omogućuje povećanje dohotka. Dohodak, naravno podiže standard radnika, ljudi koji rade ovaj posao i svakako će ovo biti jedan naš doprinos za državu i šire, istakao je Alen Karić.  

 

Preduzeće "Kismet" osnovano je 1994. godine. Počelo je kao porodični biznis koji se specijalizovao za proizvodnju radne odjeće i zaštitne odjeće. Godine 1997. "Kismet" je započeo proizvodnju modnih predmeta koji su uključivali dječje blazare, casual blazare i pantalone za firmu "New Gol" u Njemačkoj. Zbog kontinuiranog rasta i razvoja, kao i tehnološkog napretka i povećanja radne snage, rezultiralo je formiranjem partnerstva između "Kismeta" i "Vogl-Konfektion GmbH", firme poznate pod nazivom "Vokal Productions", specijalizovane za proizvodnju skijaške odeće.

 

Da bi zadovoljio potrebe i potražnju tekstilne industrije u Bosni i Hercegovini, kao i potrebe klijenata, "Kismet" ide korak dalje i u 2012. godini formira centar za tekstilnu tehnologiju TTC koji se specijalizuje za prilagođavanje upotrebom moderne Gerber CAD / CAM tehnologije.

 

Današnje poslovanje može se opisati kao grupa preduzeća u vlasništvu i proizvodnji sa 280 radnika.

 

Detalje sa jučerašnjeg svečanog otvorenja i predstavljanja kolekcije "KISMET men's Suit" pogledajte u našoj fotogaleriji. 

 

(DEPO PORTAL/ms/ FOTO: Amer Beganović)


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook