VIDEO/ BH. AKADEMIK KATEGORIČKI PORUČUJE

Muhamed Filipović: Ni pape, ni srpski kraljevi, ni banovi hrvatski, 1500 godina niko ne podijeli BiH, pa neće ni Dodik i Čović!

Front19.12.17, 10:42h

Muhamed Filipović: Ni pape, ni srpski kraljevi, ni banovi hrvatski, 1500 godina niko ne podijeli BiH, pa neće ni Dodik i Čović!
- Da je historija htjela da se na ovim prostorima stvore male državice, to bi za proteklih 1.500 godina i uradila, ali očito da se to nije desilo..., istakao je između ostalog bh. akademik Muhaled Filipović

 

 

Ugledni bh. akademik Muhamed Filipović gostovao je u Dnevniku TV1 i tom prilikom secirao stanje u bh.  društvu, za koje kaže da je izuzetno loše, „čak i lošije nego što su skeptici mogli predviđati“.

 

- Toliko je loše da po svom sadržaju nadilazi i najlošija očekivanja, a sve zbog apsolutne nesposobnosti ovdašnje politike i političara da shvate da pored njih stoji i drugi svijet, pojašnjava akademik Filipović.


Osvrnuo se i na izjavu predsjednika HDZ-a BiH i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića koji je, gostujući na HRT-u prije dva dana, ponovo istakao da je "realno da se u BiH formira još jedan, treći, hrvatski entitet". Muhamed Filipović na to odgovara:


- Da je historija htjela da se na ovim prostorima stvore male državice, to bi za proteklih 1.500 godina i uradila, ali očito da se to nije desilo... BiH je tolike godine jedinstvena, i nije se mogla razbiti ni intervencijama papa, ni akcijama srpskih kraljeva, ni banova hrvatskih... Nisu mogi da je razbiju. BiH je homogena po svom postanku, po svojoj prirodi, nju je nemoguće podijeliti!


Prof. Filipović je komentarisao i politku Milorada Dodika, istakavši da sve što on radi "ima samo lični cilj, a to je da uđe u srpsku historiju".


- Kao što su cilj imali i Gavrilo Princip i Šešelj, pa sada i Vučić..., smatra Filipović, a o čemu je sve bh. akademik govorio za Dnevnik TV1, pogledajte u video prilogu:

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook