vaš omiljeni desert

Kokos kuglice bez muke: Zasladite praznike ovim ultra jednostavnim receptom!

Auto & Dom18.12.17, 12:34h

Kokos kuglice bez muke: Zasladite praznike ovim ultra jednostavnim receptom!
U nastavku pronađite verziju recept u kojem je mlijeko zamijenila bijela čokolada

 

Mnogi će za blagdane pripremati sitne kolače. Na blagdanskom stolu posebno se ističu razne kuglice, a među najpopularnijima su one od kokosa koje se često rade s mlijekom u prahu- piše Zadovoljna.hr.

 

U nastavku pronađite verziju recept u kojem je mlijeko zamijenila bijela čokolada.
 

SASTOJCI ZA KOKOS KUGLICE


10 dag kokosa
30 dag bijele čokolade
1.5 dcl slatkog vrhnja
kokos za valjanje


PRIPREMA KOKOS KUGLICA

 

1. Čokoladu natrgajte na kockice.

 

2. Zagrijte slatko vrhnje do vrenja pa ga prelijte po čokoladi. Miješajte kuhačom dok se čokolada ne otopi i ne poveže s vrhnjem.


3. Umiješajte kokos u smjesu čokolade i vrhnja pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada je smjesa hladna, stavite je u hladnjak na sat vremena.

 

4. Izvadite smjesu iz hladnjaka. Čajnom žličicom zagrabite smjesu pa rukama oblikujte malu kuglicu koju potom možete uvaljati u kokos. Nastavite oblikovati kuglice dok ne potrošite smjesu.

 

Kuglice možete staviti u male papirnate košarice za praline koje možete naći u trgovinama, a potom ih pohraniti u metalnu kutiju. Nakon oblikovanja obavezno ih morate držati na hladnom mjestu.

 

SAVJET:


Ako više volite tamnu čokoladu možete koristiti nju umjesto bijele. Postupak izrade je identičan, samo morate prilagoditi količinu slatkog vrhnja. U tom slučaju koristite 30 dag tamne čokolade i 2.5 dcl slatkog vrhnja.

Prijatno!

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook