PREDSJEDNIK TURSKE BEZ DILEME

Branili smo našu braću u Bosni, branit ćemo ih i u Palestini i Jerusalemu: Šta je Erdogan danas poručio Izraelu?

Front16.12.17, 17:36h

Branili smo našu braću u Bosni, branit ćemo ih i u Palestini i Jerusalemu: Šta je Erdogan danas poručio Izraelu?
Poručio je i da Turska neće dozvoliti da SAD zbog svoje računice uspostavi terorističku paradržavu u Siriji te da neće mirno promatrati pokušaje podjele Iraka na bazi etničkih i vjerskih osnova

 

 


Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas da Turska neće prestati braniti pravdu u Palestinu i Jerusalemu zbog toga što to Izrael želi, javlja Anadolu Agency (AA).


“Turske će učiniti sve u pravnim okvirima, ukoliko izostanu potrebni potezi Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija o pitanju Jerusalema“, poručio je Erdogan.


On je također, poručio da Turska neće dozvoliti da SAD zbog svoje računice uspostavi terorističku paradržavu u Siriji te da Turska neće mirno promatrati pokušaje podjele Iraka na bazi etničkih i vjerskih osnova.


“Nećemo dozvoliti da EU, NATO ili bilo koja druga sila omalovažava našu zemlju“, poručio je Erdogan.


Erdogan je kazao da Turska nikada neće odustati od svoje obaveze da brani istinu i pravdu svoje braće u cijelom svijetu.


“Baš kao što smo jučer bili uz našu braću u Bosni i Hercegovini, podržali borbu naše braće na Kavkazu i bili uz braću širom svijeta. To danas činimo još jače i predanije“, poručio je Erdogan.

 

(Anadolija/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook