Federica Mogherini i Johannes Hahn u zajedničkoj izjavi

Odajemo priznanje zastupnicima PSBiH, usvajanje Zakona o akcizama je podstrek reformama

Front15.12.17, 15:10h

Odajemo priznanje zastupnicima PSBiH, usvajanje Zakona o akcizama je podstrek reformama
Odajemo priznanje zastupnicima u PSBiH zbog teške kratkoročnu mjeru u interesu bolje budućnosti BiH i njenih građan

 

Usvajanje izmjena i dopuna paketa Zakona o akcizama u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je važno postignuće. Ova odluka će dati novi podstrek reformama koje su potrebne kako bi se obezbijedila dugoročna finansijska stabilnost zemlje. 

 

To su zajedno izjavili visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini i komesar Johannes Hahn povodom reformskog zakona o akcizama u BiH, koji je jutros usvojen na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. 

 

Kako su istakli, usvajanje ovog seta zakona omogućit će BiH da radi na izgradnji modernog autoputa i putne infrastrukture, uz bitnu podršku međunarodnih partnera, među kojima je i EU. 

 

To će, dodali su Mogherini i Hahn, zauzvrat otvoriti put ka prijeko potrebnim investicijama i radnim mjestima te će pružiti značajan poticaj rastu.

 

Naglasili su da su usvojene mjere neophodne za budući prosperitet građana te odali priznanje zastupnicima oba doma Parlamentarne skupštine BiH što su donijeli "tešku kratkoročnu mjeru u interesu bolje budućnosti BiH i njenih građana".

 

- Evropska unija i međunarodne finansijske institucije pomno će pratiti provedbu ovog zakona - poručili su Mogherini i Hahn u zajedničkoj izjavi, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH. 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook